Deși cu toții am traversat o perioadă extrem de dificilă, provocată de pandemia de COVID 19, la Ghimpați lucrările au continuat cu proiectele aflate în derulare sau în diferite stadii modernizare.

Despre acestea ne-a vorbit primarul comunei, Constantin Cărăpănceanu, pe care l-am vizitat imediat ce situația din țară ne-a permis acest lucru. Înainte de a ne prezenta proiectele pe care le are în lucru sau care așteaptă să intre în execuție, edilul comunei Ghimpați ne spunea că, pe perioada stării de urgență nu au fost probleme deosebite, în perioada de vârf în comună a fost înregistrat un maxim de 420 persoane izolate la domiciliu, cărora conducerea primăriei le-a asigurat tot ce au avut nevoie. De asemenea, s-au efectuat lucrări de dezinfecție la unitățile din subordinea Primăriei comunei Ghimpați.

Așa cum vă spuneam, suntem în plină activitate, lucrăm de zor la proiecte menite să aducă un plus valoare în viața locuitorilor comunei noastre. Astfel, avem în lucru un proiect finanțat prin AFIR, în valoare de 100.000 de euro, care are în obiectiv modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Ghimpați. Lucrarea este în curs de licitație, și în cadrul proiectului se vor monta corpuri cu led, mult mai economice și mai eficiente, în locul celor cu halogen.   

Un alt proiect important pentru comuna noastră este un proiect în valoare de aproximativ două milioane de euro, finanțat prin POR, care are în vedere reabilitarea și extinderea școlii din satul Naipu. Și această lucrare este în curs de licitație”, ne spunea primarul Cărăpănceanu.

Cum educația este un lucru important pentru edilul comunei Ghimpați, o altă școală va fi construită în satul Valea Plopilor, și acest proiect fiind finanțat tot prin programul POR, proiect aflat în stadiul de evaluare a cererii de finanțare (a fost aprobat din punct de vedere administrativ și economic), urmând, în perioada următoare, să fie semnat și contractul de finanțare.

Mai avem o cerere depusă la Compania Națională de Investiții, pentru realizarea unui complex sportiv în comuna Ghimpați, proiect a cărui valoare este de aproximativ 1,5 milioane de euro, aflat, la această dată, în curs de evaluare”, ne mai spunea edilul comunei.

Referindu-se la lucrările aflate în execuție, la data discuției noastre (4 iunie), în comuna Ghimpați se lucra de zor la reabilitarea podului peste pârâul Câlniștea (în satul Naipu), la modernizarea Drumurilor Comunale DC 108 Ghimpați – Cămineasca și DC 142 Copaciu – Letca Veche, dar și la reabilitarea, modernizarea și extinderea Școlii Gimnaziale nr. 1 din Ghimpați.

Nu sunt lăsate deoparte nici drumurile de interes local din satele Naipu și Ghimpați, a căror lungime totală se apropie de 25 de kilometri. Toate aceste lucrări sunt finanțate, toate, prin Ministerul Dezvoltării (programele de tip PNDL), ne mai spunea primarul Constantin Cărăpănceanu.

(Jurnal)