Proiecte ample în comuna Călugăreni

0
301

Recent, într-o discuţie avută cu primarul comunei Călugăreni, Marin Voinea, acesta ne declara, cu mândrie, că, deşi comuna pe care o păstoreşte este lovită de pesta porcină africană, mai multe cazuri fiind înregistrate, totuşi şi-a găsit timp să depună şi chiar să câştige mai multe proiecte, benefice locuitorilor din comună.

„Avem proiecte în derulare în ceea ce priveşte asfaltarea drumurilor de interes local. Mai avem doar câteva străzi în satul Hulubeşti, în rest localităţile componente ale Călugărenilor au toate uliţele asfaltate. De asemenea, avem proiect pentru modernizarea şcolii din Călugăreni, şi urmează ca, în scurt timp, să fie eliberată şi autorizaţia de construire pentru modernizarea Liceului Agricol „Mihai Viteazul” din localitatea noastră. De asemenea, se lucrează la grădiniţa cu program prelungit din Călugăreni, un proiect dorit de mulţi dintre locuitorii comunei noastre, şi pe care, iată, reuşim să îl transformăm în realitate”, ne spunea primarul Marin Voinea.

Dar, dincolo de orice bucurie pe care ţi-o poate oferi realizarea unor asemenea proiecte, primarul Voinea nu îşi poate ascunde, totuşi, mâhnirea că Târgul din localitate rămâne, în continuare, închis.

„Puteau să ne lase deschisă piaţa agro-alimentară, fără sectorul pentru animale. Dar motivaţia celor de la conducerea instituţiilor a fost că oamenii care vin pot să ia pe cauciucurile de la maşină sau pe încălţări virusul, şi astfel să ajute la răspândirea lui. Ce să vă spun, închiderea târgului din localitatea noastră este o lovitură pentru producătorii din zonă, care nu mai au, astfel, unde să îşi vândă produsele agricole…”, mai spunea primarul comunei Călugăreni.

Dar, parcă pentru a mai îndulci puţin amarul, Marin Voinea ne-a mai precizat că mai are o veste bună pentru locuitorii din comună: iarna nu le va mai crea problemele de până acum pe drumurile din localitate, întrucât, prin AFIR, Primăria Călugăreni a reuşit câştigarea unui proiect ce vizează achiziţionarea unui utilaj WOLA ce va deservi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate.

„Urmează să plasăm pe SEAP oferta, pentru licitaţie, şi apoi să îl achiziţionăm, astfel ca, la venirea iernii, să putem interveni rapid acolo unde va fi nevoie!”, ne-a mai declarat primarul comunei Călugăreni, Marin Voinea.

(Jurnal)