Constantin Cărăpănceanu- un primar care crede în sintagma cu omul gospodar sfințește locul De la ultima noastră vizită în comuna Ghimpați, așa cum ne declara primarul comunei, Constantin Cărăpănceanu , lucrările demarate au continuat în ritm alert pentru a putea fi terminate până la instalarea anotimpului rece și respectiv până la căderea primei zăpezi. Întrebat care sunt proiectele aflate în derulare primul edil al comunei ne-a declarat: Am să încep cu Clinica de care vă vorbeam într-un material anterior,  ce urmează a veni în sprijinul persoanelor suferinde din comuna Ghimpați și care începe să prindă contur. De luni 29 octombrie, medicii ce vor asigura funcționarea  întregului sistem de sănătate al clinicii, încep să pună în funcțiune laboratoarele. Lucrăm totodată la câteva alte proiecte , lucrăm la PNDL, lucrăm la școli, la drumuri, la alimetarea cu apă . Am făcut deja o recepție la un drum în satul Valea Plopilor , în lungime de 7 kilometri… Localitate în care am terminat și alimentarea cu apă care însumează tot 7 kilometri. Cel mai recent proiect depus de noi  este școala Naipu pentru care urmează să semnăm documentația pentru a putea începe procedura de licitație. Totodată am depus un proiect pentru școala din satul Valea Plopilor, cu clasele 1-4. Orice proiect  nou apărut pe fonduri europene, ce ne-ar putea ajuta, noi îl accesăm. Evident să fie și eligibile căci nu poți să accesezi chiar orice…

Cu Raportul pentru arierate, la premier

Referindu-se la situațiile reclamate de profesorii unor școli din județ, conform cărora nu primesc bani alocați deplasărilor de la domiciliu către școlile la care predau , primarul Cărăpănceanu ne spunea: Avem și noi câteva astfel de situații. Am făcut și eu un raport pentru arierate pe care l-am înaintat la premier. Marți , săptămâna trecută,  am fost la Guvern și a rămas în analiză cu ministrul Finanțelor să vadă pe ce formulă alocă banii. Am primit de la Prefectură, un proiect de Hotărâre de Guvern, am primit de la Consiliul județean , l-am înaintat către Ministerul Dezvoltării, așteptând acum răspunsul de la premier la care am fost personal cu el.

La muncă, nicidecum la întins mâna!

Dorind să  aflăm ce se întâmplă cu asistații social,  la doar câteva zile după promulgarea ”Legii lenii”, în care persoanele care refuză locurile de muncă nu vor mai primi ajutoare de la Primărie , Constantin Cărăpănceanu ne spunea: La noi lucrurile au fost stabilite clar, încă de la început. La acest capitol  nu s-au selectat decât cei inapți. Cei care  au fost apți de muncă  să se ducă la muncă nicidecum la…întins mâna! În privința comunității de romi la care unii fac referire, la noi aceștia pleacă afară din țară nu mai stau în sat. Păi ce vin ăia la muncă? Și eu ce să fac? Să mă fac că le dau și pe urmă ei să se facă că mă votează!? Nu nu-mi trebuie așa ceva! Nu merg pe principiul ăsta – mai preciza ferm primarul comunei Ghimpați care îmi explica faptul că nu așa se obțin voturile din partea cetățenilor, ci prin efort și prin realizări în favoarea comunității.  Un primar care crede cu tărie în sintagma cu omul gospodar sfințește locul!

Ce e politica…

Referindu-se la  politică, ca membru al PSD, primarul Cărăpănceanu ne spunea că  și-a menținut încă de la început  poziția, cunoscută de colegii de partid: Nu m-am dezis de linia pe care am adoptat-o. În timp ce alții se schimbă, se trădează, fac tot felul de șulfării…N-au decât să facă, eu am avut punctul meu de vedere pe care am observat că ulterior l-au adoptat și alții,        nicidecum, eu pe al lor. Cât timp am mers ca susținător al aripii președintelui Liviu Dragnea, eu am mers cu Dragnea, el (Niculae Bădălău – n.red.) a mers cu aripa de trădători, apoi s-a întors către Dragnea… asta  a fost părerea dânșilor… În ceea ce privește alegerile (pentru desemnarea funcției de lider al PSD Giurgiu – n.red) că au fost sau n-au fost statutare, noi am făcut la acel moment o contestație. Acum aflăm că ar putea să îl promoveze ca vice-premier…să fie sănătoși. Asta-i Politica…De aia-i curvă! Se plimbă cu bătrânii, se culcă cu tinerii! – ne mai spunea  primarul comunei Ghimpați, Constantin Cărăpănceanu.

(Florian Tincu)