Proiect PSD: Închisoare la domiciliu pentru condamnații pentru corupție !

0
225

Câteva amendamente depuse de deputații PSD le-ar permite  persoanelor condamnate pentru corupție, cu pedepse până la 5 ani de închisoare, să execute pedepsele la domiciliu, în zilele de sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat sau în regim mixt, cu echivalent în zile de muncă în folosul comunității, după cum relatează HotNews.ro.

Comisia Juridică a Camerei Deputaților discută mai multe proiecte de lege privind executarea pedepselor privative de libertate. Unul dintre aceste proiecte a fost depus de PNL anul trecut și prevedea metode alternative de executare a pedepselor pentru cei care au primit condamnări mai mici de 4 ani de închisoare. Dacă aceste amendamente sunt aprobate, durata maximă a pedepsei ar crește la 5 ani de închisoare. Autorii acestor amendamente au scos din proiectul de lege anumite excepții specificate în proiectul inițial. Astfel, proiectul amendat prevede doar că măsurile alternative de executare a pedepsei nu se aplică pentru condamnările privative de libertate aplicate pentru „săvârșirea de către condamnat a unei infracțiuni cu violență sau profitând de starea de neputință fizică sau psihică a victimei”.

Din proiectul inițial se elimină continuarea: „infracțiuni de serviciu, infracțiuni de corupție sau cele conexe infracțiunilor de corupție cât și persoanelor aflate în stare de recidivă”. Camera Deputaților este forul decizional în acest caz.

(Jurnal)