Proiect inedit al elevilor Şcolii Gimnaziale „Sf. Gheorghe” din Giurgiu: „100 de cărţi pentru România!” (FOTO / VIDEO)

0
967

Din prima zi a lunii octombrie, elevii din ciclul primar ai Şcolii Gimnaziale „Sf. Gheorghe” din municipiul nostru au fost angrenaţi, de către dascălii lor, în proiectul „100 de cărţi pentru România”, în cadrul căruia aceştia trebuiau să doneze, fiecare, volume specifice vârstei, care, mai apoi, să intre în inventarul Bibliotecii Şcolii. După cum ne preciza directorul Şcolii „Sf. Gheorghe”, Veronica Vlaşcu, s-a dorit strângerea unui număr de 100 de volume, care, astfel, să marcheze şi Centenarul Marii Uniri.

La puţin peste o lună de la demararea acestui proiect, peste trei sute de cărţi au fost aduse la şcoală de către micii cititori, unii dintre ei aducând nu unul sau două volume, ci chiar şi 50 de cărţi!

„Tot noi vom beneficia de ele, pentru că le vom putea împrumuta de la Biblioteca şcolii noastre. Sunt cărţi care ne sunt necesare la şcoală, dar sunt şi multe cărţi pe care ne-am dori să le citim, dar, din diferite motive, nu am reuşit, până acum, acest lucru”, ne spuneau elevii implicaţi în acest proiect.

Iniţiativa proiectului aparţine unui grup inimos de patru cadre didactice ale şcolii amintite: Veronica Vlaşcu, Ana-Maria Constantin, Anişoara Moacă şi Florentina Grătianu, cărora li s-au alăturat imediat alte 12 cadre didactice ale şcolii.

„Scopul acestui proiect este, în primul rând, îmbogăţirea fondului de carte al bibliotecii Şcolii Gimnaziale „Sf. Gheorghe”, formarea deprinderilor de colaborare şi lucru în echipă, dar, nu în ultimul rând, marcarea Centenarului printr-o activitate cu implicarea tuturor elevilor din ciclul primar. În privinţa obiectivelor acestui proiect, pe lângă dotarea bibliotecii, vorbim despre creşterea interesului pentru lectură al celor mici, în special”, ne mai spuneau iniţiatorii şi cei angrenaţi în buna derulare a proiectului.

Finalul acestui proiect, 100 de cărţi pentru România, a fost marcat de către cei peste 200 de copii implicaţi printr-o expunere a cărţilor donate, dar mai ales printr-un moment artistic menit să marcheze împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

Şi cum altfel putea debuta spectacolul celor mici, derulat luni, 26 noiembrie, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Sf. Gheorghe”, dacă nu cu intonarea Imnului Naţional.

Au urmat, apoi, momente artistice susţinute de clasele 0 – IV, fiecare dintre cei mici dovedind că este un patriot adevărat prin poeziile recitate sau prin cântece.

La final, toate clasele au primit, din partea organizatorilor, diplome de participare.

(Jurnal)