Conform planificărilor, începând cu data de 12.08.2021, în intervalul orar  0600-1000, Giurgiu Servicii Publice S.A., vor efectua activități de pulverizare aeriană (etapa a-III-a), pentru combaterea insectelor dăunătoare (țânțari, căpușe, muște, etc.), pe o suprafață de 1500 ha din aria administrativ teritorială a mun. Giurgiu (intravilan și extravilan), după următorul program:

  • 12.08.2021, între orele 0600-1000, se vor efectua trei zboruri de pulverizare substanță biocid AMPLAT (substanță activă CYPERMETHRIN 93 %, TETRAMETRIN 92% și PIPERONIL BUTOXIDE 90.
  • 13.08.2021, între orele 0600-1000, se vor efectua trei zboruri de pulverizare substanță biocid AMPLAT( substanță activă CYPERMETHRIN 93 %, TETRAMETRIN 92% și PIPERONIL BUTOXIDE 90.
  • 14.08.2021, între orele 0600-1000, se vor efectua trei zboruri de pulverizare, două zboruri pulverizare substanță biocid AMPLAT (substanță activă CYPERMETHRIN 93 %, TETRAMETRIN 92% și PIPERONIL BUTOXIDE 90 și un zbor de pulverizare substanță biocid VECTOBAC WG (larvicid biologic selectiv care acţionează prin ingestie pentru combaterea larvelor de ţânţari într-o varietate de habitate), substanță activă BACILLUS THURINGIENSIS ISRAELENSIS 37.4 %.

Pentru o mai bună eficiență, se va interveni și de la sol, prin pulverizare cu aparate portabile, atomizoare, termonebulizatoare, pompe de stropit electrice, dar și cu un sistem de împrăștiere soluție lichidă prevăzut cu tun de pulverizare, cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației.

Cum am mai specificat, substanțele sunt omologate de Ministerul Sănătății, acestea aplicându-se cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației.

Aceste operațiuni de dezinsecție vor fi efectuate numai în cazul în care condițiile meteorologice ne permit acest lucru, altfel actiunea va fi reprogramată.

Precizăm că în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerul Mediului nr.68/1992 privind unele măsuri pentru protecția familiilor de albine împotriva intoxicațiilor cu pesticide, asociațiile crescătorilor de albine au fost anunțate în scris și telefonic cu privire la data începerii și durata tratamentului, astfel încât aceștia să poată proteja familiile de albine prin închiderea sau îndepartarea stupilor în intervalele de timp specificate, în caz contrar Primaria Municipiului Giurgiu si Giurgiu Servicii Publice S.A., sunt absolvite de orice responsabilitate.

(Jurnal)