În 2020 a crescut numărul beneficiarilor măsurii de sprijin pentru tomate, ne spunea, de curând, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Giurgiu, Petra Ochișor.

Dacă în 2019 au fost depuse 1695 dosare, anul acesta numărul beneficiarilor a ajuns la 1794. Iată că și în noile condiții de acordare, coroborat cu măsurile impuse de pandemie, programul își arată eficiența, DAJ Giurgiu funcționând în program prelungit, inclusiv sâmbăta și duminica”, ne mai spunea directorul DAJ Giurgiu.

Un alt succes pentru fermierii din Giurgiu este Programul de sprijin pentru cultivatorii de USTUROI, de la 3 beneficiari în 2019, cu o suprafață de 3,3 ha, în 2020, numărul beneficiarilor este de 42, pentru o suprafață de 44,4756 ha. Prin urmare, pe piață vom avea mai mult usturoi românesc, a mai precizat Petra Ochișor.

Și, cum orice produs are nevoie și de un centru de colectare sau de desfacere, la fel se întâmplă și cu spațiile de depozitare.

După cum ne-a mai spus directorul Petra Ochișor, „județul Giurgiu este recunoscut ca un mare și tradițional producător de legume. O problemă acută, care apăsa pe umerii producătorilor agricoli de legume și fructe o constituia lipsa spațiilor de depozitare, păstrare, sortare, etichetare și transport privind aceste produse. Guvernul, prin MADR, susține înființarea Centrelor de colectare sau depozite, care au apărut în bazinele legumicole. Există asemenea centre la Colibași – 5, Comana – 2, Vărăști – 3, și câte unul la Florești Stoenești, Mihăilești, Călugăreni, Mihai Bravu, Iepurești, Frătești, Adunații Copaceni”, a mai precizat directorul DAJ Giurgiu.

(Jurnal)