Când toată lumea se aștepta ca, după data de 15 iunie, măsurile să fie mult mai mult relaxate, iar plimbările peste Dunăre să nu îi coste pe cei ce trec granița în acest scop 14 zile de autoizolare la domiciliu, iată că o veste proastă vine de peste graniță: bulgarii ar putea înăspri, din nou, măsurile. 

Corespondentul nostru la Ruse, Simeon Trifonov, ne-a transmis, în cursul dimineții de marți, 9 iunie, că au fost înregistrate 83 de noi cazuri confirmate cu noul coronavirus, raportarea fiind făcută la ora 8 a zilei de 9 iunie. De asemenea, la o fabrică de jucării din Dospat, zonă turistică din Bulgaria, cu multe hoteluri, au fost confirmate 51 de cazuri, în cursul zilei de luni, 8 iunie. 

Este posibil ca, în cazul în care numărul mai crește, să se reintroducă măsurile mai stricte, astfel că ar fi bine ca cei ce ar vrea să vină în Bulgaria, în cazul în care se vor relaxa măsurile în România, să nu o facă, pentru că ar risca să rămână blocați în țara noastră. Din fericire, în județul Ruse nu s-a mai raportat, de câteva zile, nicio nouă infectare cu COVID 19”, ne-a mai transmis corespondentul nostru, Simeon Trifonov. 

(Jurnal)