Prognoza meteo pentru 15-17 mai 2020. Cum va fi vremea în primul weekend din perioada stării de alertă.

0
208

Vemea pentru sfârșitul de săptămână în care românii vor ieși din starea de urgență, iar anumite restricții de circulație vor fi ridicate, va fi sub semnul instabilității atmosferice. 

În următoarele zile vremea va trece prin schimbări spectaculoase. Dacă luni și marți temperaturile vor ajunge chiar și la valori de 30-32 de grade Celsius, către sfârșitul acestei săptămâni va domina instabilitatea atmosferică.

Potrivit meteorologului Alina Șerban, în doar 48 de ore vom trece de la o vreme călduroasă, la o scădere termică accentuată.

Aceste fenomene sunt normale în această perioadă a anului și asta pentru că luna mai este una de tranziție între anotimpul rece și cel cald, iar ”centrii barici încearcă să se adapteze la sezonul cald”.

Vremea la sfârșitul săptămânii

Weekendul următor, în care românii vor scăpa de o serie de restricții, în anumite zone se vor înregistra fenomene de instabilitate atmosferică. Meteorologul este de părere că ”toată săptămâna va fi sub influența acestor stări alternante reci și calde.”

Se pare că partea de sud și sud-est a teritoriului într-o notă mai caldă (…), în timp ce jumătatea nordică va fi expusă unor sisteme frontale. Pentru că acesta nu va fi singurul, sunt semnale că vor mai urma altele joi și vineri, după care este o probabilitate destul de ridicată să se mai încălzească și să fie frumos”, a mai declarat meteorologul.

Vineri, 15 mai, România intră în starea de alertă, perioadă în care mai multe măsuri vor fi relaxate. În acest context, circulația oamenilor în interiorul localității va fi permisă fără declarația pe proprie răspundere.