Încă din data de 11 martie, Ministerul Educației a decis ca toate școlile și grădinițele să își suspende, pentru două săptămâni, activitatea. Mai concret, elevii să stea acasă, singurii care ar fi trebuit să vină la unitățile de învățământ fiind personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic. Măsura a fost luată pentru preîntâmpinarea împrăștierii coronavirusului în rândul elevilor.

La momentul deciziei, ceilalți angajați ai școlilor s-au arătat nemulțumiți, afirmând că la fel de expuși la o potențială infectare cu COVID 19 sunt și ei, ca și copiii. Numai că vocile lor nu au fost auzite de cine trebuia, în cele mai multe cazuri.

De altfel, conducerea Liceului Tehnologic „Ion Barbu” din municipiu a decis să îi pună „la adăpost” și pe cei care ar fi trebuit să vină la școală în toată această perioadă, emițând astăzi, 12 martie, un comunicat al Consiliului de Administrației al unității de învățământ, în care se precizează:

În conformitate cu dispozițiile art. 108-110 din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii, coroborate cu prevederile art. 2 din Legea 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă, personalul didactic auxiliar și nedidactic din unitatea școlară își va desfășura activitatea la domiciliu; accesul vizitatorilor în incinta unității școlare este interzis; audiențele din sediul instituției se suspendă; orice activitate cu publicul se va derula exclusiv on line/telefonic prin intermediul mijloacelor de comunicare, precum: telefon/whattsup (0787.608.139, 0783.140.071, 0787.228.659), fax: 0246.221.193 și e-mail: liceul_ionbarbu@yahoo.com”.

Totodată, directorul Liceului, Mihaela Cîrjaliu, a precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, că și cadrele didactice și cele nedidactice ale unității școlare își vor desfășura activitatea de la domiciliu, lucru asumat pentru binele tuturor angajaților instituției. 

Profesorii se vor folosi de mediul electronic pentru a transmite elevilor atât lecțiile, cât și temele ce le vor avea de făcut acasă. Astfel,  nici elevii nu vor pierde foarte mult din materia ce ar trebui predată”, a mai precizat directorul Mihaela Cîrjaliu.

(Jurnal)