Cu copiii mei, am reprezentat azi, Municipiul Giurgiu, la finala Campionatului Național de atletism pentru seniori – ne spunea, cu multă satisfacție, viceprimarul Primăriei Giurgiu, prof. de educație fizică și antrenorul de atletism, Marian Damian.
Cei doi sportivi cu care Marian Damian a participat vineri, 25 februarie, la această competiție, sunt: Andrei Stocheci (19 ani) și Bianca Damian (18 ani), nimeni alta decât fiica sa!
Despre Andrei  antrenorul său spunea că face atletism de circa 6 ani: Este un copil foarte bun care ar fi putut obține performanțe mult mai bune decât cele obținute  până acum, dacă nu s-ar fi lăsat uneori copleșit de slăbiciunile specifice vârstei… Dacă ar fi avut aceeași dârzenie pe care o avea Laurențiu Popa, pe vremuri, ar fi fost astăzi la același nivel cu acela…
Andrei a participat vineri la proba de 400 de metri plat, seniori, la care cel mai bun rezultat al său a fost de 54 și ceva și 55 de secunde – ne preciza profesorul său, Marian Damian.
Întrebat și despre performanțele fiicei sale, Bianca, Marian Damian ne-a spus: Până la acest moment Bianca a obținut 6 medalii la Campionatele Naționale de aruncarea greutății…A fost campioană națională la copii, medaliată la juniori 3, iar acum este junioară 1, fiind cea mai micuță participantă dintre competitorii la acest concurs de astăzi. Ea aruncă și cu discul atunci când concursurile se desfășoară afară… De data aceasta însă concursul s-a desfășurat în sala de atletism din Capitală – ne-a mai spus profesorul Marian Damian, viceprimar al Primăriei Giurgiu.
Nu ne lăsăm de marea noastră pasiune, EDUCAȚIA PRIN ATLETISM! – ne mai spunea în  profesorul Damian, la finalul scurtului nostru dialog.
(Jurnal)