Odată cu deschiderea granițelor cu Bulgaria, Grecia și Turcia, românii se simt atrași de ofertele de vacanță, mai ales după o perioadă lungă petrecută într-o oarece stare de izolare. Întrebarea care macină pe oricine este dacă vacanțele departe de casă, în străinătate, sunt sigure sau nu…

Profesorul Alexandru Rafila reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății spune că țări precum Bulgaria și Grecia, sunt țări cu o incidență mai mică a infecției decât România. Astfel, este mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo decât să ne îmbolnăvim în țara noastră. Și atunci sigur că nu putem să ne punem astfel problema, mai ales că deplasările vor fi cu autoturisme individuale, fiind o măsură care limitează transmiterea infecției”, a spus prof. Rafila.

Când vine vorba de mijlocul de transport recomandat pentru concediile din această vară, prof. Rafila explică faptul că deplasarea cu mașina personală creează un risc mai scăzut de infecție cu coronavirus față de aglomerațiile care se creează pe aeroporturi sau în autocare.

Da, e mai puțin probabil să te infectezi în mașină. Știți cum e, în aeroporturi, chiar dacă porți mască, totuși sunt locuri în care boala se transmite puțin mai ușor. Sunt numeroase persoane care frecventează aeroporturile, iar la începutul pandemiei multe cazuri au avut loc nu știu dacă în aeroport, dar măcar în procedurile care sunt derulate în aeroport. Există astfel de puncte nevralgice”, a continuat Alexandru Rafila. 

(Jurnal)