Procurorii DNA au pus sechestru pe averea lui Liviu DRAGNEA! Cât are de plată liderul social democrat…

0
197

Marți dimineață, după ce președintele PSD a fost informat de procurorii DNA că i-a fost pusă toată averea sub sechestru, pentru acoperirea prejudiciului din dosarul Tel Drum, Liviu Dragnea a părăsit sediul direcției anticorupție. A fost întâmpinat la ieșire de multe aplauze, pe de o parte, și huiduieli, pe de altă parte, conform reporter Digi24.

Liviu Dragnea a fost chemat la DNA să ia la cunoştinţă decizia procurorilor. Astfel am aflat că aproape 128 de milioane de lei, adică peste 27 de milioane de euro, are de recuperat statul român de la liderul PSD şi de la alţi patru inculpaţi din dosar. Suma depăşeşte valoarea întregii averi oficiale a lui Dragnea, aşa că DNA i-a pus sub sechestru toate bunurile: case terenuri, acţiuni, conturi şi chiar bani daţi cu împrumut.

În doar câteva minute, procurorul de caz i-a explicat liderului PSD cam cum stă situaţia. Zeci de oameni, atât susţinători, cât şi protestatari, l-au aşteptat pe Liviu Dragnea în faţa sediului DNA.

La plecare, social democratul nu a făcut nicio declaraţie. În cursul aceleiași zile el spusese prezei: „O să merg ca să iau în primire sechestrul, probabil urmează sechestrul pe viață. Am fost făcut țintă de câte ori PSD a vrut să facă ceva important pentru România. Acum sunt folosit ca mijloc pentru a bloca legile justiției de oameni care se ascund”,

Comentariul lui Cristian Tudor Popescu pe acest subiect:

Fiecare cetățean trebuie să înțeleagă foarte exact ce se întâmplă acum, cu acest sechestru. Există o pagubă de 20 milioane de euro și 30 de milioane de lei, pagubă constatată de organismele europene și deja recuperată de Bruxelles din bugetul românilor. Prin urmare, în clipa de față se pune problema: plătim noi, contribuabilii, această pagubă sau cei acuzați, în frunte cu dl. Dragnea, de furt, de escrocherie, în această speţă. Plătesc ei sau plătim noi? Asta e situaţia.

Sechestrul pus în clipa de față înseamnă în primul rând că dl. Dragnea deţine o avere, din câte văd din datele oferite de DNA, de cel puțin 28 de milioane de euro, adică bunurile mobile, imobile, acţiuni, conturi. Mai puțin celebrul său domeniu feudal, cu castel, care ocupă două străzi în Alexandria, pe care Dragnea a avut inspirația divină să-l transfere în proprietatea fostei consoarte, prin partaj.

Dl. Dragnea deţine această avere impresionantă care mă face să spun că până luptă dl. Dragnea cu statul paralel, pe care l-a definit în Proclamația de la Herculane PSD, Dragnea face parte el din statul parále, adică acei inși care au reușit să se îmbogățească ca în basme, în vreme ce erau lefegii la statul român, neparalel, sub ochii cetățenilor, mulți dintre ei votanți PSD, care nu au venituri pe familie mai mari de 2.000 de lei.

Asta înțelegem, că a avut pe ce să pună sechestru DNA, Dragnea fiind un membru al statului parále.

Episodul de la DNA face parte din dramoleta în mai multe episoade, pe care o regizează și interpretează dl. Dragnea, din acel moment al celebrei Proclamații de la Herculane, cum va rămâne în istorie, document oficial al PSD, partid de guvernământ, în care apar cuvintele stat paralel și ilegitim. De altfel, ilogică formulă, cum observa și dl. Bădălău, preşedintele executiv al PSD. Dacă statul e paralel, cum să fie legitim? Din momentul acelei Proclamații, Dragnea dorește să devină în imagine Iisus Hristosul României. Se prezintă ca o ţintă, ca o victimă, începând cu 2012, cu referendumul. De câte ori PSD a vrut să facă ceva bun pentru România, statul paralel – am spus parale sau paralel? – statul paralel s-a năpustit asupra lui Dragnea, care se sacrifică.

Dl. Dragnea face tot felul de aluzii: mor de gât cu Soros, o să-mi pună sechestru și pe viaţă. Doreşte să se înfătişeze ca un crucificat din acel moment. Fiecare etapă în procesul standard de justiție, din care face parte și acest sechestru, așa se procedează în toate cazurile, nu doar la Dragnea, fiecare etapă va fi un nou prilej pentru Dragnea, cu cele câteva zeci de susținători ai săi, nu un milion! Milionul ăla, despre care vorbesc PRM-iștii din PSD de atâta vreme, se încăpățânează să fie la fel de consistent ca  statul paralel.  Și o să iasă la vedere tot atât! ” a mai spus Cristian Tudor Popescu.