Câteva zeci de autoturisme şi autocare care au ieşit în ultimele 24 de ore de pe teritoriul României spre Bulgaria prin PTF Giurgiu-Ruse, au renunţat la călătorii şi au revenit în ţară după ce au luat act de situaţia de pe teritoriul Bulgariei cauzată de zăpadă şi viscol.

El a afirmat că pe teritoriul Bulgariei a fost cod roşu din cauza zăpezii şi a viscolului, acum a fost introdus codul portocaliu, dar „din Districtul Ruse nu se intră, nu se iese”, iar cei care trec frontiera în Bulgaria aşteaptă în parcări deblocarea drumurilor. „Doar spre Veliko Târnovo se circulă în condiţii de iarnă”, a completat şeful ITPF Giurgiu.

În continuare , miercuri după amiază,  DN 5 Bucureşti-Giurgiu, pe drumul care duce spre PTF Giurgiu-Ruse era restricţionat pentru circulaţia camioanelor.

Pentru autoturisme  drumul a fost închis pe timpul nopţii de luni spre marţi din cauza zăpezii şi a vizibilităţii reduse la viscolul puternic. Judeţul Giurgiu s-a aflat miercuri sub cod portocaliu de zăpadă, viscol şi ger.

Ca urmare a condiţiilor meteorologice înregistrate pe teritoriul României, Serbiei şi al Bulgariei,   miercuri 28 februarie circulaţia rutieră a fost  restricţionată pentru autovehicule de peste 3,5 tone în P.T.F. Negru Vodă, P.T.F. Giurgiu, P.T.F. Porţile de Fier I şi II.

De menționat că în punctele de frontieră care au restricţii de circulaţie, autovehiculele sunt îndrumate în parcările din proximitatea punctului de frontieră. Poliția de Frontieră ține permanent legătura cu autoritățile statelor vecine și a dispus toate măsurile aflate în competență, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare operativ, în funcție de situatia existentă.

De asemenea, Poliţia de Frontieră recomandă consultarea aplicației „Trafic Online” disponibilă pe site ul www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.

Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

La Giurgiu timpul de așteptare ajunsese miercuri 28 februarie la circa 30 minute.

(Jurnal)