FOTO: Bogdan Bratu (stânga) şi Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu,  prezenţi la Rânca.

Vremea rea din ultima perioadă s-a manifestat şi în judeţul Gorj , o zonă extrem de accesată de autovehicule,  ce cuprinde o serie de localităţi imoportante din punct de vedere turistic şi respectiv, rute extrem de aglomerate, în care starea drumurilor este asigurată de către un concetăţean de-al nostru.

Ziarele din zonă au scris în permanenţă despre prestaţia extrem de bună a  lui Bogdan Bratu (Beche)  în rolul său de director general al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

Jurnaliştii  l-au surprins deseori  în staţiunea Rânca, unde – aşa cum ne decal şi cotidianului nostru – verifică modul în care acţionează drumarii gorjeni  pe întreaga  zonă. După cum ştim cu toţii, Rânca este o localitate vizitată de foarte mulţi  turişti, motiv pentru care deseori directorul Bogdan Bratu   întârzie, până târziu în noapte, pentru a se asigura că turiștii ce pleacă din stațiune vor coborî în condiţii de totală siguranță.

Drumarii gorjeni au intervenit   des  pe DN 67 D, în zona Godeanu, pentru a îndepărta stâncile prăvălite pe asfalt ce pun în pericol traficul prin zonă…Stâncile uneori ajung să cântărească aproximativ 30 de tone! Iată de ce lucrăm cu toate utilajele disponibile pentru înlăturarea bucăţilor de stâncă de pe carosabil de fiecare dată când se impune acest lucru, fie zi sau noapte – ne mai spunea Bogdan Beche. Directorul DRDP Craiova ne mai mărturisea într-un recent dialog cu jurnaliştii noştri că   se înţelege foarte bine cu toţi şefii de compartimente din Direcţie, reuşind ca împreună cu aceştias şi să toţi ceilalţi  salariaţii să formeze o adevărată familie.

(Jurnal)