Pro România rupe alianța cu PSD și ALDE pentru alegerile prezidențiale. Senatorul Adrian Țuțuianu merge pe ideea că partidul trebuie să desemneze candidat propriu pentru lupta cu Klaus Iohannis, după ce atât PSD, cât şi ALDE au anunţat că vor face același lucru.

În timp ce presa anunță ruperea alianței  dintre  PSD și ALDE, președintele PSD Olt, Paul Stănescu, susține că soluția căștigătoare pentru alegerile prezidențiale ar fi o alianță PSD-ALDE-Pro România,  avându-l în rol de candidat  pe Călin Popescu Tăriceanu, ori pe Gabriela Firea.

În același timp Victor Ponta susține că partidul său vrea candidat propriu. Pe fondul acestor mișcări PSD mimează ruperea alianței cu ALDE, pentru a putea sprijini din umbră, spun analiștii, candidatura lui Tăriceanu.

Preşedintele USR şi în același timp candidatul formațiunii, Dan Barna, declara că  în cazul în care va intra în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale alături de Klaus Iohannis, va fi pentru prima dată de la Revoluţie când vom avea o campanie electorală pozitivă, lucru greu de crezut de către cei ce cunosc care sunt obiceiurile la români mai ales în cazul alegerilor politice.

 (Jurnal)