Potrivit consultanţilor în social media, Facebook-ul pierde tot mai mult  teren în fața Instagramului,  o platformă pe care toţi tinerii din România vor să fie cunoscuţi.

Conform acelorași surse, anul trecut, un român din doi avea cont pe principala reţea de socializare . Între timp, mulţi au migrat către Instagram . Aceștia petrec, în medie, 30 de minute pe zi, pe această platformă. Motivul? O fotografie face cât o mie de cuvinte – susțin tinerii!

În momentul de faţă, în România, sunt 9.600.000 de utilizatori de Facebook, cu aproximativ 400.000 mai puţini decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pe Instagram, în schimb, se estimează că sunt peste 4 milioane de utilizatori, iar numărul celor care îşi fac cont pe această platformă creşte constant.

În 2018, spre exemplu, erau 1 milion de useri activi, iar în 2017, aproape 600.000. Potrivit ultimelor statistici, 2,3 de miliarde de oameni din întreaga lume au cont pe reţeaua de socializare, în timp ce pe Instagram sunt aproape 900 de milioane de utilizatori. Cei mai mulţi sunt din Statele Unite, Brazilia şi India.

(Jurnal)