Printre cei 5 deputaţi care au vorbit o singură dată în plenul Parlamentului este şi un giurgiuvean. Ghici ciupercă cine-i?

1
228

florian-nicolae-PNL-GiurgiuCei de la News.ro au dat publicităţii numele celor 5 deputaţi, care, aflaţi pe final de mandat, se pot lăuda cu un record greu de egalat: după aproape patru ani de activitate în legislativ, cei  cinci deputaţi au trecut în sinteza activităţii o singură luare de cuvânt în plenul Camerei Deputaţilor, şi aceea fiind făcută la depunerea jurământului de credinţă, în 2012!

Referitor la activitatea din plen, unii dintre cei vizaţi au argumentat spunând că mai importantă este activitatea de interpelare, discursurile de la tribună fiind doar exerciţii de imagine. Măi să fie!

Printre cei care au reuşit performanţa de a avea o singură intervenţie în plen, de la tribuna Parlamentului, sunt: Florică Bârsăşteanu, Gabriel Boboc,  Marius Manolache, Victor Roman,  şi (surprize, surprize!)  Florian Nicolae, fost membru al PSD, actualmente preşedinte al Organizaţiei Municipale  PNL (din septembrie 2015).

Conform aceleiaşi surse, Florian Nicolae  se află pe lista deputaţilor cu o singură intervenţie în Parlament, aceea făcută la depunerea jurământului. De precizat că  Nicolae  a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr. 19 – Giurgiu, colegiul uninominal nr.1.

Asta nu l-a împiedicat însă pe acelaşi deputat Florian Nicolae să se bucure ilegal de nişte privilegii ale calităţii sale de parlamentar . Iată ce scriau colegii noştri de la EVZ, joi, 22 august 2013. Sub titlul,  ”Parlamentari care iau ILEGAL bani de chirie. Mulţi dintre ei au averi IMPRESIONANTE”, printre cei vizaţi se află şi concetăţeanul nostru. Cităm din textul articolului:  

Florian Nicolae – PSD este deputat PSD de Giurgiu şi se află la primul său mandat. Are cinci loturi de teren care se întind pe aproximativ 25 de hectare. Deţine trei case, dintre care una este situată în Bucureşti. La capitolul maşini, Nicolae se laudă cu două autoturisme, o rulotă – turist, cinci tractoare şi patru remorci. Împreună cu soţia deţine bijuterii de 20.000 de euro. Deputatul PSD are un depozit la o bancă în valoare de 22.124 de lei şi acţiuni la trei firme. Nicolae Florian este cunoscut ca unul dintre cei mai prosperi oameni de ”afaceri” din Giurgiu. Până anul trecut (n.n. – 2012)  acesta controla grupul de firme din domeniul protecţiei şi pazei, Nova Force, cu afaceri cumulate de aproximativ 10 milioane de euro, în 2011. După ce a devenit deputat, presa locală a scris că Florian Nicolae şi-ar fi cedat controlul pe care îl deţinea la aceste firme soţiei sale .

Quod Erat Demonstrandum!

(Jurnal)