Marți, 17 aprilie, au fost „trei ceasuri rele” pentru un bărbat de 51 de ani din Bucureşti.

Acesta a fost prins, în urma unui flagrant organizat şi realizat de  ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Individul a fost ridicat de poliţişti după ce a primit suma de 2.500 de lei de la o persoană denunțătoare în cauză, pentru a interveni pe lângă anumiți funcționari, în vederea angajării fiului acesteia, pe o funcție de conducător auto în cadrul unei instituții publice din municipiul Giurgiu.

Tot în cursul zilei de ieri, procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență, aflate în concurs real. Totodată, a dispus reținerea acestuia, urmând ca astăzi să fie prezentat Tribunalului Giurgiu, cu propunere de arestare preventivă.

Din cercetările efectuate a rezultat că, luna iunie 2017, persoana denunțătoare l-a cunoscut pe inculpat prin intermediul unei rețele de socializare iar, în cursul discuțiilor purtate, acesta a afirmat că îi poate facilita angajarea în cadrul unor instituții publice din județul Giurgiu, întrucât are influență asupra unor persoane cu funcții importante.

În acest context, în perioada august-octombrie 2017, inculpatul a pretins și primit de la denunțătoare, în mai multe tranșe, suma de 4.500 de lei.

De asemenea, în perioada 13 -16 aprilie a.c., inculpatul a pretins, iar la data de 17 aprilie a.c. a primit de la denunțătoare suma de 2.500 lei, susținând că îi poate influența și determina pe funcționarii unei instituții publice din Giurgiu, să îl angajeze pe fiul său pe o funcţie de conducător auto.

Ofițerii din cadrul S.J.A. Giurgiu au efectuat activitățile de urmărire penală dispuse de către procurorul de caz, probatoriul fiind administrat cu sprijinul D.G.A. – Structura Centrală.

Cercetările continuă pentru clarificarea cauzei sub toate aspectele şi documentarea întregii activităţi infracţionale a inculpatului.