Primvicepreședintele PNL, Dan MOTREANU, declară că liberalii nu sunt de acord cu introducerea taxei de solidaritate. Europarlamentarul explică de ce…

0
564

Liberalii se opun propunerii PSD privind introducerea taxei de solidaritate pentru marile companii. Ei susțin că ea  ar duce la destabilizarea și afectarea economiei românești, ”afectând dinamica locurilor de muncă cât și veniturile la bugetul de stat”.

La rândul său Prim-vicepreședintele PNL, Europarlamentarul Dan Motreanu, nu susține aveastă taxă declarând  că ” mediul de afaceri din România are nevoie de „predictibilitate”.

Dan Motreanu  mai spune  că  impozitul de 1% pe cifra de afaceri a marilor companii ”este o idee pe care PSD a mai vehiculat-o în trecut”.

Primvicepreședintele Motreanu explică și de ce PSD a reluat tema introducerii  acestei  taxe de solidaritate . El spune că  în contextul în care în luna mai urmează o rocadă guvernamentală, prin care Marcel Ciolacu ar urma să fie premier, PSD dorește să facă noi propuneri partenerilor de Coaliție,  iar taxarea cu 1% a cifrei de afaceri a companiilor cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro , ar fi  una dintre ele…

Liberalii mai spun că punând o cotă de impozitare de 1% într-un mod unitar, asta  se poate transforma „într-o de acțiune de confiscare a profiturilor și le poate duce într-o zonă de pierderi”.

(Jurnal)