Primvicepreședintele PNL, Dan MOTREANU: „Este destul de dificil să avem o colaborare bună cu PSD în toate județele, cât timp Marcel Ciolacu îi încurajează pe unii dintre reprezentanții săi în teritoriu să îi atace pe miniștrii PNL !”

0
366

Conform Digi24 primvicepreședintele PNL Dan Motreanu, și totodată, președinte al PNL Giurgiu, l-a acuzat pe liderul social democraților, Marcel Ciolacu, că girează atacurile la miniștrii liberali.

Acest lucru vine după ce Marcel Ciolacu a cerut ca PNL să nu mai  încheie alianțe locale cu alte partide în afara social-democraților și după ce președintele PSD Giurgiu, Marian Mina i-a atacat într-o postare pe câțiva dintre miniștri PNL, numindu-i „capetele înfierbântate de la PNL”, acuzându-i pe liberali că „jumătate dintre miniștrii” lor sunt cu probleme…

La rândul său Primvicepreședintele PNL, Dan Motreanu, a declarat că acest lucru nu este posibil atâta timp cât liderii social democrați  continuă să îi atace pe miniștrii PNL.

”Este destul de dificil să avem o colaborare bună cu PSD în toate județele, chiar dacă am găsi un numitor comun pentru multe lucruri care ne despart, atâta timp cât Președintele PSD Marcel Ciolacu îi încurajează pe unii dintre reprezentanții săi în teritoriu să îi atace pe miniștrii PNL și pe reprezentanții administrației locale PNL.

Este exclus ca șeful unei organizații slabe a PSD, cum este cea de la Giurgiu (n.red. – Marian Mina), să atace într-o postare trei miniștri ai PNL, și nu este prima dată, și nu doar pe ministrii PNL. Altădată și pe reprezentanții PNL din conducerea Consiliului Județean Giurgiu, fără să aibă aprobarea Președintelui sau a conducerii centrale PSD.

Președintele PSD Giurgiu, cel care a pierdut CJ în alegerile locale din 2020, a fost ales de curând în funcție, dar asta doar după ce a primit aprobarea de la conducerea centrală a PSD – așa este la PSD acolo unde au lideri slabi, prin urmare este încă în „evaluare” pentru a rămâne președinte de organizație a PSD pentru alegerile din 2024. Din acest motiv, dați-mi voie să cred că a avut avizul Președintelui Ciolacu sau a conducerii Centrale PSD pentru a ataca pe cei 3 miniștri PNL – a mai menționat președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu.

El mai spus că este o diferență foarte mare între abordarea premierului Ciucă – care niciodată nu a încurajat atacurile în coaliție, dimpotrivă, a preferat să nu răspundă atunci când a fost atacat el sau PNL -, și cea a lui Marcel Ciolacu care încurajează liderii din eșalonul 2-3 al partidului să atace miniștrii PNL sau să îi încurajeze să facă oferte pentru „atragerea” unor primari PNL.

În consecință, Dan Motreanu a spus că, în acest context, este greu să vorbim despre o colaborare unitară la nivelul tuturor județelor între PNL si PSD”. 

(Jurnal)