Joi, 13 septembrie, în clădirea care adăposteşte sala de lectură a Bibliotecii Judeţene „I.A. Bassarabescu” din municipiu a debutat prima ediţie a Târgului de carte enciclopedică Giurgiu.

La deschiderea evenimentului au participat, alături de directorul Bibliotecii, Daniela Bardan, şi preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, primarul municipiului, Nicolae Barbu, deputatul Elena Dinu, precum şi directori ai instituţiilor aflate în subordinea consiliilor judeţean şi local, dar şi ai mai multor deconcentrate, toţi invitaţii exprimându-şi mulţumirea şi satisfacţia pentru organizarea unui asemenea eveniment la Giurgiu, felicitându-i, totodată, pe organizatori.

Alături de aceştia, un număr impresionant de elevi, atât de la unităţile de învăţământ din municipiu, cât şi din judeţ (comunele Vedea, Slobozia, Oinacu şi Schitu), dar şi câţiva micuţi pasionaţi de citit ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Giurgiu, s-au arătat interesaţi de cărţile expuse la standurile expozanţilor.

Actorul Vasile Toma i-a antrenat pe cei mici în lumea poveştilor, cu renumita poveste „Capra cu trei iezi”.

 

La loc de cinste s-a aflat şi revista de cultură „Valahia”, publicaţie care a găsit sprijin atât la Consiliul Judeţean Giurgiu, cât şi la Biblioteca Judeţeană. Ambasadorul revistei, Dunia Pălăngeanu, a fost cea care le-a prezentat-o atât celor mici, cât şi adulţilor prezenţi la eveniment.

Cele mai importante momente ale târgului au fost legate de lansarea de carte „Romane româneşti – de la aventuri şi mistere la iubiri şi SF” – Ed. Tritonic, sau de lansarea revistei pentru copii „Regatul cuvintelor” – Ed. Zorio. De asemenea, un moment impresionant a fost legat de cele cinci „cărţi vii” – cinci persoane care îşi ispăşesc pedeapsa privativă de libertate în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu, îşi vor spune povestea vieţii şi cum au ajuns după gratii.

Cele patru edituri participante la târg sunt Aquila, Librex, Tritonic şi Zorio.

 

Târgul se încheie vineri, 14 septembrie.

(Jurnal)