Într-un dialog avut miercuri, 11 aprilie, după amiază,  cu primarul comunei Daia, Florin Șerban, acesta ne spunea vizibil tulburat că, doar cu câteva ore înainte, fusese victima unei agresiuni a unui locuitor al localității, Florea Mareș, la rândul său fost primar al comunei cu ceva timp în urmă…

După cum ne povestea primarul Șerban, totul a început de la o constatare făcută în cadrul Primăriei Daia, privind planul cadastral al Pensiunii, cârciumei și celor două clădiri pe care Florea Mareș le-a ridicat în comună. Dorind să verifice aceste documente, pentru a se putea intra în legalitate, primarul Florin Șerban a trimis în dimineața zilei de miercuri câteva funcționare ale Primăriei la domiciliul lui Florea Mareș. Femeile urmau să îi înmâneze o adresă ce îi solicita acestuia documentele ce urmau să clarifice situația din teren. Era ora 15,30 când funcționarele au fost luate la goană de către Florea Mareș, sub huiduielile și amenințările fostului  primar  de localitate (?!)

După numai o jumătate de oră, trecând de la Primărie spre casă, prin dreptul cârciumii lui Florea Mareș, văzându-l am deschis geamul autoturismului dorind să aflu care a fost motivul gestului său violent – ne-a explicat primarul Șerban. Am fost întâmpinat de o ploaie de înjurături, ba chiar am fost scuipat deși încercam în mod pașnic să aflu motivul supărării acestuia… La scurtă vreme  de autoturism s-a apropiat soția agresorului, Aurelia Mareș, care a încercat și chiar a reușit, într-un târziu, să mă lovească cu un băț pe care l-a băgat prin geamul mașinii, în timp  ce Florea Mareș, soțul acesteia, mă ținea de o mână…-  mai preciza primarul Șerban Florin.

Evident că, scăpat din strânsoare, primarul comunei a accelerat și s-a oprit la Poliție unde a depus o plângere împotriva soților Mareș.

De menționat faptul că la această scenă a asistat, din interiorul cârciumii lui Florea Mareș, chiar cel care cu o zi înainte fusese ales viceprimar al comunei, Mihai Buzică, membru ALDE, care în loc să intervină în sprijinul colegului său din conducerea Primăriei a savurat în tihnă scena, așa cum stă bine unui politician ca el, nu-i așa!?

De precizat că, deși noul viceprimar al comunei face parte din același partid cu primarul Șerban Florin, vicele Buzică se comportă cu șeful său ierarhic de parcă i-ar fi adversar politic, încurajat evident de ostilitatea manifestată în ultima perioadă de către conducerea  ALDE Giurgiu față de primarul localității Daia.

După cum ne spunea Florin Șerban, agresorul său de astăzi, Florea Mareș, a aderat de mai mult timp la  grupul unor indivizi certați cu bunele moravuri, devenind un fel de Gică contra, deși ca fost primar, stimabilul ar fi trebuit să apere liniștea și interesele concetățenilor și nu să sară la bătaie ca ultimul mardeiaș de pe ulița satului…

***Material realizat pe baza declarațiilor primarului comunei Daia, Șerban Florin)

(Florian Tincu)

2 COMENTARII

  1. d-ul primar ADRIAN FLORIN SERBAN, ARE DREPTATE, TREBUIE RESTABILITA ORDINEA IN COMUNA. d-UL DEPUTAT PETCU, in campania electorala din 2016, a promis ..marea cu sarea,,,,,iar, acum, obstructioneaza activitatea primarul ( spune primarul ). Opozanti, d-lui primar, ne jigneste, au conturi false de fb…ne denigreaza……poate intr-o zi Institutiile statului, urmasesc si pag. de fb. saciteasca ce scrie……

  2. Primarul com.DAIA, are dreptate,, trebuie restabilita Ordinea in comuna. Opozanti, d-lui primar,,,ne denigreaza pe toti cei care al sustinem primar. Au conturi false de fb.. si ne jignesc si scriu lucruri neadevarate si fara suport real. Poate Institutiile statului, verifica aceste pagini de fb……..sa seiamasuri..