Ştirea seacă, publicată de mai multe site-uri, vorbea despre un bărbat, în vârstă de aproximativ 36 de ani, care şi-a luat viaţa în noaptea de Înviere. Însă puţină lume cunoaşte povestea lui George, “Blondu”, cum era cunoscut de cei apropiaţi. În exclusivitate pentru “Jurnal giurgiuvean”, un vecin al acestuia ne-a povestit, pe scurt, câteva detalii care ar putea explica gestul extrem al tânărului.

“De câţiva ani, Blondu era pensionat pe caz de boală, avea nişte probleme psihice. Cu mai multă vreme în urmă, plecase în Spania, la muncă. Dar când s-a întors, a început să aibă probleme cu capul (n.r. – problemele psihice care au şi dus, de altfel, la pensionarea sa).

În sâmbăta Paştelui, el s-a dus la cimitir, să sape mormântul lui taică-său, cu sapa. Când s-a întors, a vândut sapa şi, cu banii pe care i-a luat, şi-a cumpărat o pungă cu aurolac. El mai consuma, din când în când, aurolac de-ăsta, dar nu făcea urât. După ce a tras din punga aceea, spre seară, a pus o lumânare aprinsă într-o cană cu pământ, s-a dus în spatele curţii şi s-a spânzurat de bara pe care se scuturau covoarele.

Un alt vecin l-a găsit, şi restul îl ştiţi. Familia lui – dar şi noi, vecinii, îl acceptam aşa cum era. El a mai avut nişte gesturi de-astea, mai ales atunci când consuma alcool. Se culca pe mijlocul şoselei, iar şoferii trebuiau să aibă mare grijă să nu dea peste el…”, ne-a mai declarat vecinul sinucigaşului. Tânărul a fost înmormântat marţi, 10 aprilie. (JGR)