Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în această seară, în ședință extraordinară, pentru adoptarea unor măsuri în vederea prevenirii infectării / propagării infecției cu noul coronavirus, în urma cazului semnalat în cursul acestei zile, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Giurgiu.

          În cadrul ședinței, s-a stabilit următoarele:

  1. Adoptarea măsurii de testare și izolare la domiciliu pentru familia, colegii de serviciu, participanții la seminarul desfășurat în municipiul Giurgiu în perioada 23.02 – 24.02.2020, precum și a altor persoane cu care a intrat în contact, în cazul în care rezultatul la testul efectuat persoanei în cauză va fi pozitiv. În acest sens, Direcția de Sănătate Giurgiu a demarat ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor care au intrat în contact cu femeia de 39 de ani.
  2. Interzicerea desfășurării în spațiul public a tuturor evenimentelor la care numărul participanților este mai mic de 1.000 de persoane, pe raza județului Giurgiu.

Este vorba, conform informațiilor furnizate de Prefectura Giurgiu, despre o persoană de sex feminin în vârstă de 39 ani care s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Giurgiu.

Aceasta avea o stare de sănătate alterată și a declarat medicilor că în perioada 23.02 – 24.02.2020 a participat la un seminar desfășurat în Giurgiu, al cărui lector a fost un cetățean italian venit din zona Padova, Italia.
Medicii UPU i-au recoltat acesteia probe pe care le-au trimis la Spitalul de Boli
Infecțioase ”Victor Babeș” din București.
De asemenea, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență
”Vlașca” Giurgiu, în scopul transportării acesteia cu o izoletă la Spitalul de Boli
Infecțioase ”Victor Babeș” din București.

În urma primirii rezultatelor vom reveni cu precizări, se arată în comunicatul transmis, cu doar câteva minute în urmă, de către Instituția Prefectului Giurgiu.