Poluare masivă la limita județelor Giurgiu și Ilfov. Ce spun autoritățile

0
1616

Cu puțin timp în urmă, sub titlul „Poluare masivă cu gunoaie îngropate lângă Capitală”, postul de televiziune România TV prezenta un reportaj realizat cu camera ascunsă, în care era prezentată o situație cel puțin dramatică: la numai câțiva kilometri de București, în județul Giurgiu (spun realizatorii) tone de deșeuri sunt îngropate sub pământ, în gropi ale fostelor balastiere din zona localității Adunații Copăceni. 

Surse din cadrul primăriei Adunații Copăceni au declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, la scurt timp de la apariția materialului video: 

Nu este vorba despre aria teritorială a comunei Adunații Copăceni și, implicit, a județului Giurgiu. Între satul Novaci – care aparține de județul Giurgiu – și Dărăști (de Ilfov) este o „limbă” de pământ de câțiva kilometri pătrați unde a funcționat, ilegal, o balastieră. Acolo s-au făcut săpături fără autorizație, și în acele gropi au fost aruncate apoi gunoaiele. Noi, Adunații Copăceni, nu avem niciun amestec. Este un individ care a avut în trecut probleme cu legea, acolo, așa cum vă spuneam, a fost o balastieră ilegală, deci…”, au mai spus aceleași surse.

(Jurnal)