Primele semne ale caniculei: trecerea cu bacul pe la Bechet, restricționată! Care este situația circulației pe Dunăre, la Giurgiu

0
259

„Societatea comercială care asigură transbordarea mijloacelor de transport cu BAC-ul între România și Bulgaria între porturile Bechet – Oreahovo, a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu cu privire la faptul că trecerea cu BAC-ul peste fluviul Dunărea între cele două state, se va efectua numai în intervalul orar 07.00 – 21.00, fiind suspendată trecerea pe timpul nopții.  

Această măsură a fost luată ca urmare a scăderii cotei fluviului Dunărea, urmând ca, în funcție de evoluția acesteia, să se reintre în programul normal.

Pentru fluidizarea traficului, recomandăm tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise traficului internațional la granița cu Bulgaria și consultarea aplicației „Trafic Online” disponibilă pe site-ul www.politiadefrontiera .ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

Deocamdată, la Giurgiu situația Dunării este următoarea: nivelul apei – 14 cm, variația – minus 5, temperatura măsurată a apei – 26,4 Grade Celsius. Având în vedere aceste valori, zona sectorului Giurgiu încă nu este considerată, conform SC Administrația Fluvială a Dunării de Jos R.A. Galați, un punct critic al circulației pe Dunăre.

(Jurnal)