Joi, 3 septembrie, la sediul Giurgiu Servicii Publice au fost recepționate primele 380 de lămpi de tip LED ce vor fi folosite la iluminatul stradal.

Primul cartier care beneficiază de aceste noi modele este cartierul Tineretului, ne preciza directorul SC Giurgiu Servicii Publice SA, Adrian Răcaru.

„Începem de vineri, 4 septembrie, montarea acestor noi lămpi. Singurul lucru care ne împiedică, întrucâtva, activitatea, este starea vremii. Mai apoi, după ce vom finaliza cartierul Tineretului (nord și sud, toate aleile – toți stâlpii vor beneficia de noile tipuri de corpuri de iluminat) vom începe cu zona Decebal – Daciei, și, pe măsură ce alte tranșe de corpuri de iluminat vor ajunge la Giurgiu, vom continua cu montarea lor și în celelalte cartiere”, a mai declarat Adrian Răcaru.

Primăria Municipiului Giurgiu are în derulare un proiect de modernizare a iluminatului stradal, fondurile (aproximativ 3,4 milioane de lei) fiind asigurate exclusiv din bugetul local. În total, vor fi achiziționate un număr de 5.400 de lămpi LED pentru toți stâlpii de iluminat stradal din oraș.
(Jurnal)