ABERAȚIA ZILEI! La vânzare, pe OLX, spitalul modular de la Baza Letea, destinat pacienților COVID

0
154

După ce s-au cheltuit în jur de 12 milioane de lei pentru spitalul modular de campanie, autoritățile nu mai știu ce să facă pentru a-l putea pune în funcțiune. Spitalul a ajuns în Bacău pe 25 mai anul acesta și de atunci stă și se dezumflă pe stadionul de la Letea. 

Problemele au apărut în momentul în care s-au început recepționarea lucrărilor. Deoarece UNIFARM, firma de la care a fost achiziționat spitalul cu 10 milioane de lei, nu a respectat condițiile prevăzute de caietul de sarcini, containerele și aparatura zac nefolosite în câmp. 

Acum, Ministerul Sănătății reia procedura de achiziție a spitalului și se intenționează modificarea caietului de sarcini pentru a elimina obstacolele tehnice care nu permit recepționarea spitalului modular. 

Într-o conferință de presă, prefectul Bacăului, a avansat o altă soluție, pentru a grăbi procesul de punere în funcțiune a spitalului. Sorin Ailenei e de părere că ar putea scoate la vânzare spitalul și s-ar găsi firme care să îl cumpere cu 10 milioane de lei, pentru ca mai apoi să îl doneze autorităților. Astfel, crede prefectul, nu ar mai fi nevoie de modificările tehnice care țin în loc darea în folosință. 

„Căutăm un agent economic sau chiar o autoritate publică, care să cumpere spitalul modular și să îl doneze înapoi. Astfel am grăbi procesul. E o posibilitate. În perioada următoare ne vom aplica asupra ei”, a declarat prefectul Bacăului.

Ailenei e de părere că s-ar găsi firme dispuse să dea cei peste 2 milioane de euro pe un spital modular pe care să îl dea grauit înapoi autorităților. 

Cert este că până acum s-au cheltuit 10 milioane de lei pe un spital modular care de mai bine de 3 luni stă nefolosit în câmp, în condițiile în care trece și valul 2 de îmbolnăviri cu COVID.