Florin SerbanPrimăvara nu înseamnă pentru primarul localităţii Daia, Florin Şerban, nu numai lucrări de primăvară şi curăţenia în comună. Ea înseamnă şi demararea altor proiecte  necesare cetăţenilor. Am demarat procedurile de realizare a unui proiect de parteneriat cu anumite asociaţii de protecţie a animalelor din ţară, cu scopul soluţionării unei probleme cu care cetăţenii se confruntă de mai mult timp, prezenţa pe străzile din Daia, a  câinilor comunitari – ne preciza primarul Şerban. Edilul ne spunea că ONG-ul care îşi va oferi sprijinul va trebui nu numai să ridice  ci să şi  sterilizeze aceşti câini.  Un alt proiect  extrem de important pentru locuitorii comunei Daia este cel al realizării sistemului de apă curentă şi canalizare. Este deplorabil să vezi oameni cărând iarna cu sania bidoane cu apă către case, deşi se află pe marginea unui drum naţional” – ne declara descumpănit, Florin Şerban.

Pentru că nu trebuie sub nici o formă neglijat  timpul liber al cetăţeanului din mediul rural, primarul împreună cu ceilalţi consilieri doresc înfiinţarea unui ansamblu de dansuri la nivelul localităţii, în cadrul căruia vor fi cooptaţi tinerii cu veleităţi artistice, oferind totodată  locuitorilor comunei un mod de destindere în contextul viitoarelor spectacole şi acţiuni cultural artistice ce vor fi ulterior organizate în comună.

Şcolile vor rămâne în continuare pentru noi o prioritate – mai spunea primarul Şerban. În acest sens anul acesta avem în vedere dotarea acestora , în toate localităţile comunei, prin intermediul proiectelor europene, cu mobilier, materiale didactice şi tot ce este necesar pentru desfăşurarea optimă a orelor de curs şi a unui proces de învăţământ modern şi în acelaşi timp performant – ne mai spunea primarul comunei Daia, Florin Şerban.

La rândul nostru, am promis că nu peste mult  timp vom poposi din nou în localitatea pe care o gestionează, pentru a surprinde câteva dintre prefacerile realizate de la preluarea mandatului de primar.

(Florian Tincu)