Primarul Nicolae Barbu  trece   în revistă  lucrările de investiții începute până în prezent în Municipiul Giurgiu , la puțin timp înainte de sărbătorile de iarnă.

0
132

 

În conferința de presă de miercuri,  14 noiembrie, primarul Nicolae Barbu a trecut în revistă  lucrările de investiții începute în municipiu și aflate în diferite stadii de execuție.

Acesta a precizat că lucrările de asfaltare a străzilor de pământ din Ansamblurile 1 și 2 ale municipiului merg destul de greu, având în vedere că cei doi constructori au multe lucrări începute, se confruntă cu lipsă de personal sau apar multe probleme în execuție, de exemplu la canalizarea pluvială. “Constructorul de la Ansamblul 1 mi-a promis că până pe 5 decembrie va termina toate cele nouă străzi pe care le-a avut în grafic pe anul acesta. Aici mă refer la cele trei pe care le-au făcut:  Camei, Doicești și Digului… Urmează intrarea Sloboziei… În prezent sunt pe Cocorului și pe intrarea Pajurei, au de făcut Cătunului, se lucrează la canalizarea pluvială pe Drumul Stăneștiului și Intrarea Pajurei”, a mai precizat primarul Nicolae Barbu.

De asemenea, se lucrează la cele două puncte termice de la Giurgiu Nord (în curtea societății Tracum) si de la Istru. Am speranța că până în primăvară vom face debranșarea în zonele respective și trecerea pe cele două puncte termice noi, cumulat cu dezafectarea țevilor supraterane care vin dinspre CET, urmând ca până în vara anului 2020 să trecem pe rețeaua nouă de încălzire a orașului, care va aduce o economie din limitarea pierderilor pe care le avem datorită conductei supraterane supradimensionată și prost izolată”, a explicat edilul șef.  

Un alt șantier deschis în municipiu despre care a vorbit edilul este cel  dedicat anvelopării celor șase blocuri din cartierul Policlinică: Lucrările sunt în grafic, având ca termen de finalizare opt luni de la ordinul de începere a lucrărilor.

Primarul Nicolae Barbu a reamintit totodată  principiul care a stat la baza stabilirii ordinii lucrărilor de anvelopare a blocurilor, și anume:  “primul venit, primul servit”,  adică  ordinea în care cetățenii și-au depus dosarele.

Primarul a mai vorbit despre stadiul execuției parcărilor de domiciliu, pentru care constructorul a dat asigurarea că se vor finaliza până la finalul acestui an și care cum știm a născut extrem de multe comentarii în rândul deținătorilor de autoturisme din Municipiu .

(Jurnal)