Primarul Nicolae BARBU: “Primăria Giurgiu a inventariat clădirile cu risc seismic… Măsurile împotriva celor care nu respectă Legea şi pun vieţile giurgiuvenilor în pericol, sunt drastice…!”, (VIDEO)

0
204

În fiecare săptămână Institutul Naţional de Fizică a Pământului anunţă cutremure de mai mare sau mai mică intensitate în diferite zone al ţării, în special în zona seismică Vrancea. Tot mai des se vorbeşte despre un cutremur devastator ce ar pune în pericol clădirile vechi şi neconsolidate, clădiri ce poartă bulină roşie!

O serie de mijloace media au demarat la rândul lor o serie de campanii de prevenire a cutremurelor,  urmărind educarea populaţiei, mai ales a tinerilor, pentru însuşirea măsurilor ce ar trebui luate imediat ce se manifestă o mişcare tectonică de mare intensitate.

Preocupată de această problemă deloc de neglijat, Primăria Giurgiu a inventariat clădirile cu risc seismic din Municipiul Giurgiu.

Primarul Nicolae Barbu  ne spune care sunt clădirile cele mai vulnerabile , şi de ce unele dintre ele vor continua probabil să se  menţină în aceeaşi stare .

Care sunt măsurile de coerciţie, extrem de severe ale  municipalităţii , împotriva celor care îşi vor lăsa clădirile în paragină, punând în pericol viaţa celorlalţi cetăţeni.