Intrarea în atmosfera sărbătorilor de iarnă la Giurgiu se va face odată cu aprinderea iluminatului special de Crăciun, pe data de 6 decembrie.

Referindu-se la ceea ce vor vedea anul acesta prin municipiu, primarul Nicolae Barbu declara, în cea mai recentă conferinţă a sa de presă:

„Nici anul acesta nu am achiziţionat instalaţii noi, le refolosim pe cele de  anii trecuţi, care au fost reparate (dacă a fost cazul). Pe de altă parte, nici pe brazii din oraş nu vom da bani, ei fiind donaţi în schimbul unei cantităţi de lemn rezultat de la tăierile din municipiu”.

În ceea ce priveşte brazii ce urmează a  fi împodobiţi în Municipiu, edilul spunea că cei de la Giurgiu Servicii Locale, în sarcina cărora stă găsirea şi amplasarea acestora, au găsit deja doi arbori care se pretează la aşa ceva, undeva, în zona comunei Gostinu.

Primarul Barbu mai spunea că de anul viitor, giurgiuvenii vor avea parte de o nouă surpriză în perioada sărbătorilor de iarnă: brazii clasici vor fi înlocuiţi de brazi stilizaţi, din metal, cu ornamente luminoase, similari celor din Bucureşti sau alte oraşe mari.                                              (Jurnal)