Care sunt proiectele puse în valoare de primarul comunei Daia, Florin Şerban

0
233

Anul 2017 se apropie de final, şi, ca la finele oricărui an, oamenii gospodari îşi fac bilanţul, făcându-şi planuri pentru viitor. La fel procedează şi primarul comunei Daia, Florin Şerban. În această perioadă edilul punctează realizările de peste an, reprogramându-şi, pentru anul următor, proiectele nefinalizate.

„Sunt, oarecum, mulţumit, de faptul că, deşi nu se văd, faptic, proiectele există. A fost timpul scurt, dar, cu toate acestea, avem depuse, pe programul PNDL 2, trei proiecte pentru care urmează să semnăm, în scurt timp, contractele de finanţare. Este vorba despre reabilitarea şcolii şi grădiniţei din Daia, precum şi asfaltarea a 1,824 kilometri ai Drumului Comunal 95”, ne spunea primarul Şerban, într-o recentă discuţie avută cu domnia sa , la sediul Primăriei din Daia. 

La capitolul proiecte demarate sau finalizate , primarul comunei Daia a menţionat doar câteva: reabilitarea Căminului Cultural din localitate, demararea studiului de fezabilitate pentru o clădire nouă pentru Primărie, dar şi pentru o bază sportivă . În primăvara anului viitor primarul Şerban îşi doreşte să demareze lucrările la amenajarea terenului de fotbal, cu vestiare, cu gard. „Trebuie să ne prezentăm onorabil, atâta timp cât echipa noastră, Voinţa Daia, a promovat în liga superioară, ocazie cu care îi şi felicit, prin intermediul dumneavoastră, pe membrii echipei de fotbal”, mai spunea primarul Florin Şerban.

Când vine vorba de bilanţul anului 2017, tânărul edil precizează că, deşi nu se văd în teren, proiectele începute  sunt multe, şi importante.

„Am demarat – şi vom continua, anul viitor – studiile de fezabilitate pentru asfaltarea altor aproape 15 kilometri de străzi comunale, dar şi pentru reţeaua de canalizare. Ce ne este puţin mai greu, în această perioadă, este să găsim soluţii pentru a avea cofinanţarea pentru lucrările de extindere a reţelei de apă. Este vorba despre 710.000 de euro, necesari pentru finalizarea acestui important proiect pentru comuna noastră”, a mai spus primarul Florin Şerban.

Şi, pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, iar copiilor cuminţi Moş Crăciun le va lăsa daruri sub pom, anul acesta Moşul va fi întruchipat  chiar de primarul comunei, care şi-a convins colegii din Consiliul local să aloce fondurile necesare cadourilor de Crăciun pentru copiii din comună. Mai mult de atât , cei mai merituoşi dintre elevi vor primi, la sfârşitul anului şcolar, premii sub forma unor tablete, ne-a mai divulgat primarul comunei Daia.

(Jurnal)