bloc-social (Imagini de arhivă)

Unul dintre subiectele abordate de primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, în conferința de presă de miercuri, 19 octombrie, a fost cel cu privire la faza în care se află construirea locuințelor sociale.

Suntem în faza în care constructorul lucrează la finalizarea lucrărilor exterioare la blocul de 20 de locuințe sociale din cartierul Istru. S-a terminat și turnarea ultimei plăci de pe etajul 3, urmează acoperișul, apoi lucrările interioare. Deja se lucrează la obținerea autorizațiilor pentru racordarea la energia electrică și termică. Constructorul ne-a garantat că până la sfârșitul anului vor finaliza lucrarea, urmând a face procesul verbal de recepție finală, a precizat edilul.

De asemenea, acesta a mai spus că se lucrează concomitent și la evaluarea dosarelor: În acest moment, au fost identificate 2045 de cereri pentru acordarea acestor locuințe. Cea mai veche este din anul 1997… Mă întreb acum și îi întreb pe cei care ar putea să-mi răspundă – de ce nu au beneficiat acești oameni de atâția ani?! Pentru că locuințe sociale s-au tot dat…, a concluzionat oarecum ”retoric” primarul Barbu.

(Teodora Nicolau)