Primarul Municipiului, Nicolae BARBU, ne dă o veste bună: Aplicația SMART CITY GIURGIU a devenit operațională! Cu ce îi ajută ea pe giurgiuveni…

0
204

ConectivityPosesorii de telefoane cu sistem de operare ANDROID, cât și cei ale căror telefoane funcționează pe platforma IOS, pot semnala, de acum, orice problemă apărută în municipiu, folosind aplicația SMART CITY GIURGIU. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului, Nicolae Barbu, în cadrul conferinței de presă de miercuri, 21 iunie.

Responsabilul SMART CITY, Mugurel Roșu, a declarat, în cadrul aceleiași întâlniri cu presa: Pentru a putea trimite o sesizare către dispeceratul Primăriei prin această aplicație este necesară autentificarea printr-un cont de facebook. Noi sperăm ca în cel mai scurt timp Smart City Giurgiu să fie populată atât cu probleme dar și cu soluționări”.

Smart City Giurgiu este o aplicație ce permite cetățenilor să raporteze orice fel de problemă pe care aceștia o constată în municipiul Giurgiu, sesizarea fiind transmisă în timp real Primăriei, iar timpul de soluționare reducându-se considerabil.

Aplicația poate fi descărcată în telefonul mobil de pe Google Play sau Magazin Play pentru a putea sesiza problemele comunității de orice fel.

Folosind tehnologia modernă bazată pe terminale mobile, având ca modalitate de transmisie internetul, informația ajunge imediat în dispeceratul Primăriei, de unde este redirecționată instituțiilor competente spre soluționare.

Locuitorii pot semnala probleme folosind telefoanele mobile, atât cele Android, cât și cele care funcționează pe platforma IOS, atașând la sesizarea respectivă poze, filmări, locația GPS sau documente în formate uzuale. Centralizarea problemelor, precum și rezolvarea acestora pot fi permanent vizualizate într-un panou de comandă care oferă aceste informații în mod automat, cetățeanul fiind informat tot timpul asupra stadiului în care se află sesizarea, până la rezolvarea acesteia în termen.

Noua aplicație implementată face parte din strategia Smart City pe care Primăria Giurgiu a adoptat-o și care a stat ca platformă de dezvoltare durabilă din vara anului 2016.

(Jurnal)