Cu două zile în urmă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu (Serviciul Ordine Publică), ai Poliţiei Municipale (Serviciul Acţiuni Speciale, precum şi Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Investigaţii Criminale), însoţiţi de jandarmi şi de funcţionari ai SC E-Distribuţie  (ENEL) SA au descins în comuna Clejani. Pe timpul descinderii, s-au desfăşurat 59 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de infracţiuni, în special furt de energie electrică. Percheziţiile respective au fost făcute în baza mandatelor emise de Judecătoria Bolintin Vale, iar în urma acestora au fost întocmite 59 de dosare penale, pentru comiterea infracţiunii de furt.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Departamentului de Comunicare ai E-Distribuţie SA, au declarat, pentru „Jurnal Giurgiuvean”:

„Majoritatea controalelor se efectuează ca urmare a autosesizărilor noastre, atunci când considerăm că apar diferenţe în reţea între consumul de energie electrică şi cantitatea care este facturată. Pe de altă parte, mai sunt şi sesizările primite de la abonaţi, cărora le dăm curs. Mai mult, primăriile, autorităţile locale, în general, cunosc zonele în care se intervine neautorizat asupra reţelei de energie electrică, astfel că mai avem şi sprijinul dumnealor. Noi, cei de la E-Distribuţie, vom continua monitorizarea diferenţelor din reţea, şi vom acţiona, acolo unde va fi nevoie!”, au mai precizat reprezentanţii furnizorului de energie electrică, pentru „Jurnal Giurgiuvean”.

(Jurnal)