Adunații Copăceni este una dintre cele trei localități din județul Giurgiu  ce înregistrează valori ale incidenței Covid, la mia de locuitori, extrem de mari. În doar câteva zile incidența în localitate a ajuns la 11,82 (miercuri, 5 octombrie).

Întrebat care sunt cauzele pe care domnia sa le bănuiește în legătură cu aceste creșteri îngrijorătoare ale incidenței, într-un dialog telefonic avut în data de 6 octombrie, primarul comunei Adunații Copăceni, Daniel Rusu, ne-a spus:

 Mulți dintre cetățenii localități lucrează în Capitală unde deja s-a intrat în scenariul roșu de ceva vreme.

Întrebat câte persoane sunt carantinate la domiciliu , la această dată,  primarul Rusu ne-a spus:

Sunt câteva, dar acum avem o mare problemă…Aceea că nu mai vrea nimeni să spună dacă vreun membru al lor de familie are Covid. Așa că te trezești cu omul la magazin, deși el ar fi trebuit să stea în carantină acasă. Când știi că el trebuie să stea acasă, îl întrebi: „- Ce cauți mă aici?” , dar așa dacă nu știi nimic despre situația lui , ce poți să faci…

Referindu-se la ritmul de vaccinare în localitate,  primarul comunei Adunații Copăceni ne spunea că locuitorii vin  tot mai puțini la Centrul de vaccinare. De câteva zile au început și la noi să se vaccineze cu doza a treia, dar foarte puțini…ne mai spunea cu resemnare Daniel Rusu.

Lumea este sceptică rău… Asta pentru că nici mijloacele media, mă refer la presă și la televiziune nu fac o propagandă eficientă contra nonvacciniștilor ăștia. Seară de seară televiziunile îi aduc în studiouri când pe doamna Șoșoacă când pe domnul Simion președintele AUR… Și oamenilor ăștia simpli le este de ajuns să îi audă ce inepții spun …O să vedeți cât vor lua ăștia din Partidul AUR la viitoarele alegeri…– ne mai spunea, extrem de contrariat, primarul comunei Adunații Copăceni, o comună lideră în ceea ce privește indicele de incidență Covid, la mia de locuitori, în județul Giurgiu.

(T. Florian)