Deși mulți primari de comune își negociază viitoarele partide sub culorile cărora vor candida la alegerile locale din această toamnă, mai sunt, încă, edili pentru care bunăstarea locuitorilor din comunitatea pe care o păstoresc este mai importantă. Un astfel de primar este și Gheorghe Breazu, primarul comunei Putineiu, cel care se poate lăuda, la acest moment, cu finalizarea dezinsecției și deratizării terestre a zonelor verzi din întreaga localitate.

Am apelat la o firmă specializată în acest domeniu, iar primul sat în care am acționat a fost Hodivoaia. Pe rând, atât ziua cât și noaptea, am intrat și în celelalte sate: Vieru și Putineiu. Substanțele folosite pentru acțiunea de dezinsecție combat toate insectele dăunătoare și generatoare de disconfort din igiena publică, în special, a insectelor zburătoare precum: țânțari, muște, molii, viespi şi dăunători de vegetaţie și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate de Ministerul Sănătății. Astfel, arborii, arbuștii și plantele ornamentale de pe domeniul public al localității Putineiu vor fi salvate de la distrugere”, ne preciza primarul Gheorghe Breazu.

De asemenea, acesta a mai precizat că, așa cum prevede legea, pe întreaga durată a executării lucrărilor de dezinsecție și deratizare, s-au luat măsurile pentru protejarea familiilor de albine din localitate.

(Jurnal)