Primarul comunei SLOBOZIA, Florin GHEONU, ne dezvăluie care sunt primele lucrări pe care le va demara în localitate în această primăvară

0
457

Fugiți într-o scurtă raită prin câteva din localitățile limitrofe Municipiului Giurgiu, ne-am oprit, pentru câteva momente, la Primăria comunei Slobozia unde am purtat o discuție ”de o cafea”, cu primarul  Florin GHEONU.

Așa am aflat despre  problemele ce îl preocupă pe primul edil al localității în această primăvară capricioasă și totodată despre prioritățile pe care le are Primăria pe care o conduce, pentru imediata perioadă.

Primarul Gheonu ne-a vorbit mai întâi despre situația în privința vaccinării în comună, despre cum sunt respectate regulile sanitare, asigurându-ne că populația de aici a înțeles care sunt regulile sanitare pe care au demonstrat nu numai că le cunosc, dar pe care le și respectă cu strictețe.

Oamenii din comună s-au vaccinat, într-o mică proporție, dar din interacțiunea cu ei am observat că au înțeles importanța măsurilor sanitare, vin cu mască la primărie, evită aglomerația. Mașinile de poliție fac ronduri prin comună și difuzează prin sistemul audio cu care sunt dotați, măsurile de prevenție recomandate de către Guvern.

Comună cu o singură localitate, Slobozia face eforturi disperate, după cum ne spunea primarul Gheonu, de a ține cadența cu celelalte comune din județ. Vorbindu-ne despre prioritățile pe care le are comuna în imediat următoarea perioadă, primul edil ne-a spus:

Primul proiect pe care îl vom realiza în comună, proiect adresat siguranței cetățenilor, este instalarea unui sistem complet de supraveghere video. Suntem conștienți de importanța acestui sistem, în condițiile în care pericolul ne paște la orice pas. Este o lucrare care va rezolva multe din problemele cu care ne confruntăm în prezent.

Întrebat care sunt proiectele pe care le are în derulare în acest prim an de mandat, primarul Gheonu ne-a spus:

Avem în curs de amenajare un parc de joacă pentru copii, dotat cu mobilier de agrement, care să ofere copiilor din comună un loc sigur de joacă și de relaxare atât pentru cei mici, dar și pentru însoțitorii acestora: părinți, bunici…

În același timp dorim să amenajăm un parc de agrement pentru adulții din comună, un loc în care, mai ales la sfârșitul săptămânii, după zile grele de muncă, locuitorii să poată respira aerul curat al unei localități aflate la câțiva pași de Dunăre. Sperăm să reușim finalizarea lui, în maxim 2 luni după ce vom primi bugetul – ne mai spunea Florin Gheonu, care mai are o serie de alte proiecte în portofoliul de primar, despre care vom vorbi cu altă ocazie.

(P. Kirițescu)