Primarul  comunei Oinacu a găsit soluția unei asfaltări eficiente: direct peste stratul de…pământ!

0
1965

O serie de fotografii postate recent pe facebook de către un locuitor al comunei Oinacu i-ar face pe toți asfaltatorii profesioniști să roșească de jenă. Se pare că în comună s-a găsit  o soluție nouă  de asfaltare, direct peste stratul de…pământ!

După cum susțin specialiștii, o asflatare așa cum scrie la carte se face utilizând straturi de balast, peste care se toarnă, mai apoi, asfaltul. Numai că primarul Laurențiu Burtavel a procedat, după cum se vede,  într-un mod cu  totul original.

Primarul „Piramidă”  ( după cum este poreclit de cetățenii din comună) face, spun ei,  lucrări de mântuială.  Profitând de situația de urgență el a încredințat  direct lucrările unei firme din Dâmbovița (conform surselor noastre), lucrări ce se ridică – din aceleași surse – la peste cinci miliarde de lei, vechi. O fi mult , o fi puțin, numai un specialist  ne-ar putea spune.

Mai mult de atât, lucrările au fost efectuate, spun cetățenii ,  „preferențial” în ceea ce privește calitatea. Oamenii vorbesc că  în timp ce  pe una dintre ulicioare, asfaltul a fost turnat direct peste pământ, pe alte două (unde, se pare că ar locui niște apropiați ai primarului Burtavel), lucrarea a fost făcută așa cum cer normele în vigoare. Deci se poate!

„Veniți de-mi puneți cătușele!…”

…Replica îi aparține primarului Burtavel care se pare că și-a făcut un lait-motiv din aceste cuvinte, ori de câte ori este „deranjat” de reporterii publicației noastre.

Aveți dumneavoastră date certe că s-a pus direct pe pământ? Dacă considerați că e așa, veniți și puneți-mi cătușele! Veniți cu cine vreți, eu vreau să ajung la cătușe, care-i problema? Eu muncesc de așa natură ca să nu greșesc. Puteți să săpați unde vreți, vă dau și pickhammer, sau iau eu târnăcopul și sap, sau îi puneți pe sifonarii dumneavoastră să sape. Păi ce să pun, să pun balegă pe străzi? Am pus asfalt. Știu și eu cum se întâmplă și cum trebuie să decurgă o lucrare, că în 2012, când am venit eu la Primărie, nu era niciun metru de asfalt pe nicăieri. Dacă sunt făcute aiurea, le plătesc eu. Dar lăsați sifonarii ăia, că vorbesc aiurea. Eu nu zic că nu aveți putere să…dar văd că prea puneți urechea la toți sifonarii ăia care pun pe facebook. Mi-au făcut reclamație, a venit cine a venit, s-au făcut expertize. Am făcut pe o uliță reparații curente, și alte două pe care s-au făcut investiții, pe lungime de 270 de metri. Aceste două străduțe au fost luate de la zero! Cu balast, cu piatră spartă, cu asfalt!”, spunea primarul Burtavel într-o discuție telefonică.

La întrebarea legată de apropiații săi care ar locui pe una dintre străzile pe care – conform spuselor sale –  s-au făcut investiții, nu reparații, primarul  comunei Oinacu și-a ieșit din fire, încercând să ne convingă că pentru el primează binele cetățenilor, indiferent unde ar locui aceștia. Păi binele oamenilor ar fi și pe ulicioara despre care el spune că a necesitat „reparații curente” (probabil că așa se cheamă, mai nou, tipul de lucrare efectuat),  cetățeni care și ei „cotizează” la bugetul local, dorindu-și la rândul lor condiții umane de trai, nu „vopsiri de garduri” sau asfaltări „de campanie electorală”.

Un singur lucru ar mai fi de menționat în cele expuse mai sus, faptul că  lucrările efectuate pe cele trei străzi au fost făcute în doar două zile: 22 și 23 aprilie (în sărbătoarea de Sf. Gheorghe!), după cum ne-au precizat locuitorii nemulțumiți ai comunei, cei ce  au devoalat modul de asfaltare din comuna Oinacu.

N.r. – Ultimele informații furnizate de sursele noastre spun că, în cursul nopții de 23/24 aprilie, ar fi fost efectuate asfaltări „nocturne” pe fundătura Salciei, unde ar locui Constantin Mușat, consilier local apropiat al primarului Burtavel, și singurul locuitor, de altfel, pe fundătura respectivă…

(Jurnal)