După cum probabil ați aflat, deputatul USR Claudiu Prisenel a publicat vineri pe contul său de Facebook un clip video de la o petrecere privată  a senatorului PSD Niculae Bădălău, unde doi maneliști ce asigurau partea muzicală a evenimentului au dedica la un moment dat o melodie a cărui text spunea:  “să vină diaspora, că noi ne p***m pe ea”…

Ca reacție la acest moment neplăcut, la scurt timp după apariția lui pe rețelele de socializare ,  zeci de romani din Diaspora și-au manifestat dezaprobarea față de acest  montaj video postat pe Facebook. Ba mai mult, Federatia Asociatiilor de romani din Europa (FADERE) a solicitat conducerii Partidului Social Democrat demiterea din toate funcțiile politice a senatorului Niculae Bădălău.

Luni la prânz publicația noastră a primit la redacție  o adresă din partea  lui Constantin Cărăpănceanu, primarul comunei Ghimpați ( liderul primarilor din județul Giurgiu),  în care acesta condamnă aspru incidentul, declarând:

Ținând cont de jignirea impardonabilă a conaționalilor noștri plecați la muncă în străinătate, considerăm că numele de Bădălău reprezintă de ieri SFIDAREA tuturor românilor aflați în afara țării, lucru de care PSD nu este și nu poate fi făcut vinovat de către nimeni.  Întrucât Niculae Bădălău nu are de gând să demisioneze din partid, cerem măcar să nu mai ocupe nicio funcție în forurile de conducere ale partidului , nici la nivel Central, nici la nivel județean.   De asemenea PSD să se dezică oficial de scandalul iscat de Niculae Bădălău și acoliții săi din județul Giurgiu și să-i asigure pe toți românii stabiliți în străinătate că România este casa lor și că devierea unui singur om nu poate culpabiliza un partid.

Căutat pentru a da o explicație, senatorul Nicolae Bădălău,  nu a putut fi contactat de publicația noastră. În lipsa unui punct de vedere direct al acestuia vom reda declarația făcută de actualul președinte al PSD Giurgiu,  celor de la News.ro, în care  Niculae Bădălău a recunoscut că a participat  la acel eveniment, dar  că dezaprobă în totalitate exprimarea din clipul video:

 Eu nici nu cânt, că nu sunt cântăreţ, nici nu rostesc (expresii jignitoare -n.r.). Am fost la o petrecere în care unii exaltaţi cântă tot felul de tâmpenii. Eu nu îi controlez, nici nu vreau, şi dezaprob în totalitate asemene atitudini. Nu poate să spună domnul deputat că eu cânt, că nu sunt lăutar. Înţeleg că s-a folosit numele meu, că nu ştiu ce minuni. Ştiţi foarte bine, dezaprob în totalitate un asemenea limbaj şi o asemenea atitudine. E total incorect. Că dânsul vrea să îşi facă campanie sau ce dracu’ îşi face, e problema lui. Nu am folosit niciodată (acel limbaj – n.r.), dar nu pot controla eu ce dracu’ bat câmpii”, a mai declarat Niculae Bădălău pentru News.ro.

(Jurnal)