Primarul comunei Daia, Adrian Florin Șerban: „Încurajăm populația să se imunizeze prin vaccinare”

0
137

Bolile infecțioase precum hepatita, poliomielita, difteria, tetanusul au reprezentat, în trecut, o importantă cauză de deces. Dezvoltarea vaccinurilor a dus, prin imunizarea pasivă, la stoparea răspândirii infecțiilor, la salvarea de vieți și uneori chiar la eradicarea bolilor.

Astăzi, omenirea trece prin aceleași perioade pe care poate le credeam de mult apuse. Infecția cu Covid-19 a dus, până în prezent, la nivel global, la 81.260.388 de cazuri confirmate, dintre care 1.774.653 de decese.

Imunizarea prin vaccinare este cea mai sigură cale de apărare de care dispunem pentru a limita răspândirea îmbolnăvirii și un important pas spre reluarea activităților.

În România vaccinarea este gratuită și voluntară.

Institutul Național de Sănătate Publică susține și recomandă vaccinarea.

Încurajăm populația să se imunizeze prin vaccinare, să fie parte din eforturile depuse la nivel mondial, de a limita răspândirea Covid-19” – transmite primarul comunei Daia.

Contactat telefonic, edilul ne-a comunicat că „deși rata incidenței la nivelul comunei sale este destul de mică, de doar 4,2 la mie, rata de vaccinare nu este totuși ridicată.

„Deși zilnic vorbesc cu locuitorii care vin în audiență la Primărie, sau pe care îi întâlnesc pe străzile comunei, numărul celor ce se lasă convinși este foarte redus, printre motivele nevaccinării numărându-se neîncrederea în vaccin și mesajele transmise de către mai înalții bisericii la nevaccinare”.

Dacă ne amintim de cele spuse ieri de către Episcopul Giurgiu, nu este de mirare că oamenii simpli de la țară, nu mai știu ce să mai creadă.

(Jurnal)