Primarul comunei CLEJANI, Florin NIDELEA, ne spune cum a gestionat situația complicată a infectărilor cu Covid și cum s-au manifestat cetățenii…

0
528

Unul dintre primarii care au gestionat foarte bine până mai ieri, situația extrem de critică de la nivelul județului Giurgiu privind infectările cu SARS CoV 2 , într-o localitate extrem de dificilă, este Florin Nidelea, primul edil al localității Clejani. Este motivul pentru care până nu demult  Incidența aici a fost cea mai scăzută din teritoriu.

Întrebat cum a reușit această performanță într-o localitate cunoscută cu probleme, constituită într-o proporție importantă din familii de etnie romă, primarul Nidelea ne-a spus:

În primul rând m-a ajutat aplicarea de hipo clorid de sodiu 1,25% a străzilor din toată comuna, soluție pe care am aplicat-o încă  de acum un an în urmă…Am dat-o o dată pe săptămână. E o soluție care se dă diluată…Am luat atunci un Tir, de pe la Tărgu Jiu. Este o soluție pe care o dădeau și cei din Consiliul județean Giurgiu prin localitățile județului…

Creșterea indicilor de Incidență din ultima vreme  la mine în comună se datorează însă celor care deși locuiesc în sat, au serviciul în București. Apar din când în când câte 5-6 bolnavi de Covid, din cei își au locul de muncă în Capitală…În privința vaccinării, cetățenii Clejani-ului, la acest moment,  sunt vaccinați în proporție de peste 60-70%. Am avut chiar și 195 de solcitanți, odată, la un maraton…

Oamenii vin pentru că le este frică, iar pe lângă asta eu continui să dau cu hipoclorid,  căci cred că un pic de efect are și ăsta…Rău, oricum  nu poate face.

Întrebat dacă oamenii poartă mască, cu un strop de ironie primarul Nidelea ne-a răspuns:

 ”- Poartă, o poartă…în buzunar! Când mă întâlnesc cu ei, o pun!”

El mai spunea că le-a interzis locuitorilor să mai intre în Primărie și că totul se rezolvă prin intermediul adreselor și on line.

Mă ajută în contiuare foarte mult camerele de luat vederi. Am aproape în proporție de 90% , camere instalate în comună. Chiar cu ceva timp în urmă am mai montat câteva… În toate  cele trei sate. Îi chem de fiecare dată, ca pe copi,i atunci când greșesc cu ceva să le arăt ce au făcut…Recunosc de fiecare dată,  și își cer iertare.

Cei mai mulți au impresia că eu, primarul am răspuns la orice și mă întreabă tot felul de lucruri despre Covid, ba chiar ce ar putea face atunci când le curge nasul….De aceea am încercat, la rândul meu, să îi ajut în  problemele pe care le au.  În acest scop m-am grăbit și mi-am făcut chiar și al treilea vaccin, ca să îi determin să meargă la Centru și să se vaccineze.

Primarul Florin Nidelea ne mai spunea că  salariații Primăriei sunt toți vaccinați și  că la școala comunei sunt vaccinați de 98%, adică din 68 mai erau doar  4 elevi nevaccinați.

Iată, un exemplu de primar implicat, interesat nu numai de starea socială a concetățenilor săi, dar și de starea lor de sănătate, ceea ce face ca legăturile dintre administrația locală și cetățeni să fie tot mai strânsă, transformând cadrul legăturilor dintre cele două părți într-o adevărată relație de familie.

(Jurnal)