Primarul comunei Adunații Copăceni, Daniel Rusu, ne vorbește despre proiectele demarate sau finalizate în comunitatea sa

0
126

Așa cum ne spunea în nemumărate rânduri primarul comunei Adunații Copăceni, Daniel Rusu, despre planurile de dezvoltare a comunei, iată că zilele trecute, odată cu aprobarea finanțării infrastructurii pentru servicii esențiale: apă, drumuri, gaze prin programul „Anghel Saligny”, dar și ca urmare a eforturilor depuse în ultimul timp s-a reuşit „obținerea finanțării pentru înființarea rețelei de canalizare în toată comuna, acest lucru făcându-mă mândru de rezultatul muncii pe care am depus-o”.

O altă veste foarte bună pe care edilul ne-a transmis-o este aceea că: „suntem foarte aproape de a aduce un mare investitor în comuna noastră, prezența lui garantând creearea de noi locuri de muncă. În acest context, fac apel la cei plecați la muncă peste hotare să revină acasă, pentru că în curând vor avea aici condiții mai bune decât acolo unde sunt, mai ales că se aude că lucrurile vor merge din ce în ce mai rău şi în alte țări.”

Un motiv de mândrie îl constituie și lucrările demarate la complexul de locuințe sociale de la Varlaam, care cuprinde circa 100 de apartamente, lucrări aflate în plin proces de execuție.

„Noile case îi vor aștepta pe cei care nu-și vor putea permite să-și construiască vreuna sau pe specialiștii din orice domeniu pe care-i vom aduce la noi în localitate”, ne declara Daniel Rusu.

Un alt proiect pe care primarul îl are este construcția a două noi școli în Adunații Copăceni și Dărăști, deoarece este foarte important ca „școlile noastre să țină pasul cu dezvoltarea demografică și cu progresul procesului de învățământ”. 

Dispensarul din Adunații Copăceni se va putea deschide în curând așteptând ca echipele de medicii să-și ia în primire cabinetele.

„Locuitorii satelor comunei noastre nu vor mai fi nevoiți să facă drumuri până la București pentru a beneficia de consulturi sau tratamente medicale de specialitate. Mai mult, dispensarul din Dărăști Vlașca va fi reconstruit de la zero, putând astfel oferi și acolo aceleași servicii de calitate”, ne spunea bucuros, Daniel Rusu.

Din spusele edilului, comuna are una dintre cele mai mari rețele de drumuri asfaltate în rândul comunelor din țară, dar acest lucru nu se va finaliza aici.

„Poate nu știți, dar Adunații Copăceni este comuna în care s-au construit peste 26 de km de drumuri. Suntem numărul unu în țară la acest capitol! Planul este extinderea acestei rețele și în paralel, modernizarea celei existente, exemplul fiind strada Lunca Argeșului din Adunații Copăceni”, adăuga cu o undă de mândrie primarul comunei Adunații Copăceni.

O altă provocare pe care edilul a lansat-o este dezvoltarea unui proiect legat de crearea unui parc fotovoltaic, care să asigure iluminatul public în toată comuna şi care „să-i ajute şi pe cei cu situații materiale precare, pentru a le asigura un minimum de confort”.

Acestea sunt doar o parte dintre veștile bune sau chiar foarte bune pe care primarul comunei, Adunații Copăceni, Daniel Rusu ni le-a împărtășit.

Îi dorim succes în toate proiectele viitoare astfel ca, așa cum ne declara într-o discuție anterioră, comuna să își schimbe în permanență înfățișarea din bine, în mai bine.

(Ana Magheru)