Patru dosare de cercetare penală și 455 de sancțiuni contravenționale, bilanțul acțiunii polițiștilor giurgiuveni în ultimele zile

0
121

În perioada 14-16 august a.c., în intervalul orar 08.00-08.00, polițiștii din cadrul I.P.J. Giurgiu au acționat în județul Giurgiu, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, descurajarea elementelor infracționale, prevenirea și combaterea criminalității stradale, precum și verificarea modului de respectare al normelor rutiere în vigoare, cu accent pe combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ofițerii și agenții de poliție au urmărit conștientizarea conducătorilor de autovehicule și a pasagerilor asupra importanței utilizării centurii de siguranță, respectarea prevederilor legale privind regimul legal de viteză, depășirea, acordarea de prioritate, fiind constatate 455 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 78.218 de lei.

În cadrul acțiunii au fost reținute 16 permise de conducere, 10 certificate de înmatriculare, 1.177 de legitimări, 635 de verificări auto, 320 de testări etilotest și 6 testări cu aparatul DrugTest.

Polițiștii au constatat 4 infracțiuni în flagrant delict la regimul rutier și au întocmit, în toate cele 4 cazuri, dosare de cercetare penală”, precizează IPJ Giurgiu.

Unul dintre acestea s-a petrecut la data de 14 august a.c., ora 09.15, cand polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Comana au depistat, în localitatea Dobreni, județul Giurgiu, un bărbat, de 52 de ani, din localitatea Grădiștea, județul Giurgiu în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce suspendat.

Un alt exemplu este acela depistat de polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Comana, în localitatea Vărăști, județul Giurgiu, la data de 14 august a.c., ora 12.35, care au surprins un bărbat, de 51 de ani, din localitatea Hotarele, județul Giurgiu în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Ulterior, la ora 17.00, polițiștii Secției nr.2 Poliție Rurală Comana au depistat, în localitatea Vărăști, județul Giurgiu, același bărbat, de 51 de ani, din localitatea Hotarele, județul Giurgiu în timp ce conducea un autoturism, pe D.J.401, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tot la data de 14 august a.c., ora 18.25, polițiștii din cadrul Secției nr.6 Poliție Rurală Mihăilești au depistat, în localitatea Clejani, județul Giurgiu, un bărbat, de 34 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În toate cazurile, s-a luat măsura întocmirii de dosare de cercetare penală.

(Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu)