Primarul Adrian ANGHELESCU ne spune ”Care este viitorul bazinului de înot din Municipiul Giurgiu”, ale cărui lucrări au fot sistate…

0
629

În raportul Primăriei Giurgiu, prezentat presei, în data de 30 decembrie, primarul Municipiului, Adrian Anghelescu a arătat care este situația datoriilor după un an de mandat, referindu-se în același timp la câteva din lucrările aflate în curs de realizare.

La 30 octombrie 2020, datoriile se ridicau la peste 24 de milioane de lei, în prezent, datoriile însumează puțin peste 8 milioane lei. Fiecare din aceste greutăți le resimțiți și dvs. împreună cu mine, în calitatea mea  de simplu cetățean al acestui oraș. Precizez că în toată această perioadă, în funcție de condițiile atmosferice am continuat lucrările de asfaltare. Pe mai multe străzi din municipiu ele sunt continuate…

S-au semnat contracte de finanțare pentru mai multe proiecte europene: proiectul de reabilitare termică de la liceul ”Ion Barbu”, arodate fiind școala nr. 6,  școala nr. 3, școala nr. 10, liceul ”Nicolae  Cartojan”. Totodată s-au acordat bursele de performanță, de merit și sociale, înainte de Crăciun, sume ce au fost virate către unitățile de învățământ și cei 1,46 milioane de lei, însemnând burse aferente semestrului doi al anului școlar 2020-2021, ce s-a adăugat sumei de un milion de lei pentru semestrul unu.

Întrebat ce urmează să se întâmple cu bazinul de înot ale cărui lucrări au fost întrerupte, primarul Adrian Anghelescu a spus:

În 2018 s-a semnat procesul de recepție al acestui bazin… O parte dintre probleme găsite aici le-am remediat. Am vorbit și cu Uzina Termoelectrică  să facă legăturile aferente ca să nu avem cheltuieli enorme cu cele 4 centrale murale, care duceau în același timp la deprecierea sălii. Realitatea este însă că în contextul pe care-l traversăm, cu gazul crescut ca preț, de 6 ori, cu comisioanele plătite la achiziționarea de pe bursa română de mărfuri, nu putem să susținem acolo prețul gazului. Și mai este o problemă mare acolo: tavanul acelei săli, pe care vă invit luna viitoare să-l vedeți cu toții, realizat din niște plăci ce deja s-au deformat pe tot aliniamentul, în arcadă, și de care mi-este teamă că la condensul ce se va produce să nu avem parte de accidente și de incidente… Este vorba despre un proiect tip… Dar trebuie precizat că de 1.500 de euro nu putea să iasă un bazin de înot bun. Un bazin de înot, astăzi, în piață, costă minim 5 milioane de euro! Este ca și cum în loc de un patinoar de 50.000 de euro pentru comunitate m-aș repezi la prima chinezărie de vreo 10.000 de euro. Adică să nu fac altceva decât să arunc cu banii pe fereastră.

La un moment eram acuzat că aș fi declarat că mi-aș dori să intrăm în insolvență… Recunosc și astăzi acest lucru, căci astfel am avea parte de un plan de reorganizare, aș pune capăt blocărilor de conturi și am face ceva eficient pentru comunitate. Însă nu se poate! Totodată trebuie spus că băncile se uită la solvabilitatea clientului și nicidecum la declarațiile politice pe care le faci – a mai precizat primarul Adrian Anghelescu.

(Jurnal)