Primăria municipiului Giurgiu continuă lucrările privind amenajarea Canalului Sfântul Gheorghe

0
385

Condițiile meteorologice din ultima perioadă au favorizat continuarea lucrărilor din cadrul proiectelor care se află în implementare la nivelul Primăriei municipiului Giurgiu.

„Unul dintre obiectivele de investiții, în cadrul căruia lucrările au avansat considerabil este „Amenajarea unui sector al Canalului Sfântul Gheorghe în scopul îmbunătățirii conectivității în Euroregiunea Ruse – Giurgiu”, astfel că în prezent a fost deja realizată grinda principală și prima porțiune de pereu cu dale din beton, trecându-se la turnarea dalelor aferente celei de-a doua porțiuni de pereu.

Obiectivul de investiții face parte din proiectul ,,Dezvoltarea fluviului Dunărea pentru o mai bună conectivitate a Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu coridorul Pan-European de transport nr. 7”, accesat și implementat în parteneriat cu Primăria Ruse, Bulgaria, prin Programul INTEREG V-A România Bulgaria 2014 – 2020, Axa Prioritară 1 – O regiune bine conectată, iar bugetul alocat proiectului pentru municipiul Giurgiu este de peste 3 milioane de euro.

În municipiul Giurgiu, proiectul vizează amenajarea unui sector al Canalului Sfântul Gheorghe în apropierea legăturii sale naturale cu fluviul Dunărea.

Amenajarea se va realiza pe malul Canalului Sfântul Gheorghe, pe Aleea Plantelor, cu următoarele elemente: cheu, platformă portuară, rampă de ridicare ambarcațiuni, clădire administrativă și împrejmuire, zonă reparații nave, platformă de andocare, apuntamente, drumuri, parcări, spații verzi și amenajare peisagistică”– transmite Primăria municipiului Giurgiu.

(Jurnal)