Municipalitatea face demersuri pentru construirea la Giurgiu a unei parcări multifuncționale de mari dimensiuni “Park & Ride”, care să deservească instituții de interes public național și local.

Terenul pe care se dorește realizarea acestei investiții, situat pe strada Mircea cel Bătrân la nr. 36, se află în administrarea Ministerului Afacerilor Interne prin Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră, iar în luna aprilie, municipalitatea a demarat procedura pentru transmiterea acestuia cu titlu gratuit din domeniul public al statului, în domeniul public al municipiului, prin HCL nr. 153/19.04.2018.

În recenta ședință extraordinară a Consiliului local Giurgiu au fost aprobate unele modificări în cuprinsul HCL nr. 153/19.04.2018 solicitate de MDRAP în vederea inițierii proiectului HG de trecere a imobilului (teren + construcții) în domeniul public al municipiului.

     Așa cum anunța și cotidianul nostru, recent, primarul Nicolae Barbu  dorește înființarea acestei parcări, ce are ca termen de finalizare luna decembrie 2023. Astfel  se va evita aglomerația creată în zona Parcului Alei, în dreptul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, unde așa cum precizam într-un material anterior , aproape zilnic, în timpul săptămânii, se formează cozi ce ajung până la Podul Bizetz.

(Jurnal)