comandamentul_de_iarna_reunit_la_guvern_cod_portocaliu_de_ninsori_si_viscol_in_7_judete_starea_actualizata_a_drumurilor_189549_46124300-465x390

 

 Imagini de arhivă ce sperăm să nu se repete în această iarnă la Giurgiu

Vestea unui sfârșit de săptămână de coșmar, cu geruri, ninsoare și viscol,  a creat o oarece panică în rândul unei părți a populației. Este motivul pentru care mulți giurgiuveni au dat buzna, după cum ne  mărturiseau  câțiva șefi de marketuri, să se aprovizioneze pentru a trece fără a suferi prea mult peste zilele în care s-ar putea ca aprovizionarea cu alimente , legume și produse alimentare să fie întreruptă …

Conform site-ului Primăriei Giurgiu Codul portocaliu de ninsori și viscol anunțat în 11 județe din Sud-Estul țării (între care și Giurgiu ) nu va lua însă prin surprindere autoritățile giurgiuvene. Societățile implicate în acțiunea de deszăpezire sunt pregătite să intervină în orice moment cu utilaje, material antiderapant și lucrători manuali, pentru ca traficul pe străzile principale ale orașului să se desfășoare în condiții bune.

Conform avertizării primite din partea Instituției Prefectului, municipiul Giurgiu se va afla sub cod portocaliu de viscol puternic, vânt 70-85 km/h și vizibilitate sub 50 m, încă din data de 6 ianuarie, intervalul orar 02:00 – 18:00.

 Joi 5 ianuarie, reprezentanții Executivului cât și directorii societăților implicate în deszăpezire au avut o ședință de lucru la sediul Primăriei Municipiului Giurgiu, pentru a stabili modul de acțiune, forțele tehnice și umane implicate, necesarul de material antiderapant, măsurile de asigurare a utilităţilor (apă, energie electrică, gaz) către populaţie şi agenţi economici, identificarea persoanelor fără adăpost şi asigurarea cazării temporare a acestora etc.

Așa cum prevede Planul de deszăpezire, se va interveni mai întâi pe străzile din Urgența I (intrările în oraș, străzile principale, spitalul, instituțiile publice, școlile etc.), ulterior Urgența a II-a (străzile secundare adiacente Urgenței I) și abia apoi pe străzile din Urgența a III-a (aleile dintre blocuri, străzile din cartierele de case etc.). Giurgiu Servicii Locale, societatea ce va duce greul în acesastă confruntare anunțată,  va acționa cu 140 de persoane și  utilajele de deszăpezire din dotare: o autospecială lama+sărăriță, o autospecială lamă+bazin de clorură, două autobasculante 8X4 lama+sărăriță, trei autobasculante 8X4 pentru transportat zăpada, 4 platforme de 3.5 tone, trei tractoare cu lamă frontală, un multicar, patru buldoexcavatoare și patru freze de zapadă pentru trotuar. Dacă va fi necesar, numărul utilajelor  va fi suplimentat cu două autogredere, două încărcătoare frontale(wola), patru tractoare cu pluguri, două autobasculante 8x$ cu lamă + sărăriță.

Pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor, șoferii sunt rugați să nu parcheze autoturismele pe marginea străzilor

Pe perioada codului portocaliu se va institui serviciul de permanență la sediul Primăriei.

Cetățennii sunt informați că pe toată această perioadă   Telefonul pentru sesizări şi reclamaţii este 0246/ 219 409

(Jurnal)